Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Ιατρική προσέγγιση στην καθημερινότητα των ΑμεΑ. Ενδιαφέρουσα ημερίδα, την Παρασκευή 24/11, στο Καρπενήσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ, με στόχο να μπει ένα ακόμα λιθαράκι στον «αγώνα» προάσπισης των (αυτονόητων) δικαιωμάτων τους και της αποδοχής τους από την κοινωνία.

amea-logo11

Η αρχή θα γίνει με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ημερίδα, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε Ευρυτανίας και του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (3ος όροφος κτηρίου ΚΑΠΗ), και θα έχει θέμα: «Ιατρική προσέγγιση στην καθημερινότητα των ΑμεΑ». Κατά τη διάρκειά της, θα αναπτύξουν μια σειρά από σχετικές εισηγήσεις επιστήμονες ιατροί που ζουν και εργάζονται στο Καρπενήσι.

Ομιλητές και θέματα

Πιο ειδικά, ο Νευρολόγος Ζήσης Αθανάσιος θα αναφερθεί στο θέμα «Επιληπτικές Διαταραχές ΑμεΑ», προτού ο Πριτσιόλας Ευθύμιος, Ψυχίατρος Συντονιστής Δ/ντής Γ.Ν Καρπενησίου, μιλήσει για τις «Διαταραχές Συμπεριφοράς σε ΑμεΑ». Θα ακολουθήσει ο Παπίλας Κων/νος, Δ/ντης Αναισθησιολογικού Τμήματος Νοσοκομείο Καρπ/σίου, με την εισήγηση: «Ο πόνος και η αντιμετώπισή του σε ΑμεΑ».

Η «καθημερινή φροντίδα των ΑμεΑ» θα είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο π. Κων/νος Μακράκης, Επιμελητής Α’ Παιδιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Κ, ενώ για τη «Στοματική φροντίδα και πρόληψη σε ΑμεΑ», θα μιλήσει η Οδοντίατρος Αλεξάνδρα Κουρκουβέλη. Συντονίστρια της ημερίδας θα είναι η Παθολόγος Γεωργία Τσιαμτσούρη.