Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Έγινε η αρχή για έναν σκοπό ιερό. Η εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα, με τη συνεργασία συλλόγων και της Περιφέρειας Στερεάς

Με επιτυχία και χαμόγελα για την πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία των Ευρυτανικών Συλλόγων της Αθήνας, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στο Θησείο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

aimodosia-evritanes-athina1

Ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ευρυτανικούς συλλόγους και βρήκε ανταπόκριση από την Περιφέρεια, έχει δε στόχο τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, ώστε μελλοντικά να καλύπτει τις αιμοδοτικές ανάγκες όλων των Ευρυτάνων.

Υποστηρικτής της προσπάθειας ήταν από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εθελοντική αιμοδοσία και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξιέπαινη πρωτοβουλία: «Δημιουργούμε μία άλλη τράπεζα. Κάνουμε κατάθεση ζωής. Είναι ακόμη μία συνάντηση όλων των κατοίκων της Στερεάς για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, να φτιάξουμε τη δική μας τράπεζα αίματος. Αισιόδοξο το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής αυτή τη φορά από τους Ευρυτάνες της Αθήνας. Συνεχίζουμε με τέτοιες δράσεις!», έγραψε ο Περιφερειάρχης στα κοινωνικά δίκτυα.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Αργύρης, ο Ευρυτάνας π. δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, πολλοί Πρόεδροι και μέλη ΔΣ Συλλόγων της Ευρυτανίας κλπ.

aimodosia-athina2

Για τις ανάγκες της ημέρας ο Σύλλογος της Βούλπης τύπωσε ειδικό ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό που δόθηκε σε όλους τους αιμοδότες, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στη δράση και να δώσουν αίμα, μπορούν οποιαδήποτε ημέρα να επισκέπτονται οποιοδήποτε Νοσοκομείο, λέγοντας ότι είναι για την νεοσύστατη τράπεζα αίματος Ευρυτάνων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση και βοήθεια, πχ αν υπάρξει ανάγκη για αίμα, οι Ευρυτάνες μπορούν να επικοινωνούν με τη Βασιλική Διαμάντη, στο τηλ. 6979782477 και το μέιλ vasiliki_voulpi @hotmail.com.