Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Ήταν όλοι εκεί για «Το υπόγειο του Τσε». Παρουσία πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή

Σε κατάμεστη αίθουσα -250 και πλέον ατόμων- γνωστού ξενοδοχείου στην Αθήνα, έγινε, την Τετάρτη 13/12, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή, με τίτλο «Το υπόγειο του Τσε». Πρόκειται για το όγδοο βιβλίο του καταγόμενου από τον Μάραθο αστυνομικού δ/ντή ε.α.

mpoumpouris-biblio-ypogeio-che

Πλήθος Ευρυτάνων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ενώσεων, διακεκριμένοι συγγραφείς και λογοτέχνες, αστυνομικοί πρώην συνάδελφοι του συγγραφέα κ.α. τον τίμησαν με την παρουσία τους. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Γ.Γ Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο π. υπουργός και πανεπιστημιακός κ. Γιάννης Πανούσης, οι δύο π. Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ κ.κ. Γιώργος Αγγελάκος και Βασίλης Τσιατούρας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ο συγγραφέας Δημήτρης Μπατσιούλας, πρώην δήμαρχοι Αγράφων, νυν πολιτευτές κ.ο.κ.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος-ποιητής κ. Ζαχαρίας Σώκος, με παρουσιαστές τους: κ. Βασίλη Μαστρογιάννη, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, κα Λένικα Αρφάνη, ηθοποιός, κ. Πάνο Νιαβή, κριτικός αναγνώστης-ποιητής και κ. Ηλία Μπουμπουρή, Ταξ. ΕΛΑΣ ε.α.-ιστορικός ερευνητής. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας με τις εκδόσεις Μπατσιούλας.

Το βιβλίο

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, διαβάζουμε σχετικά, σε 17 κομμάτια, με σημαντικούς σταθμούς στα χρόνια της Δικτατορίας και τη Μεταπολίτευση, σε πλαίσιο που εκτείνεται ως τις μέρες μας. Ήρωες των διηγημάτων είναι άνθρωποι απλοί, που πρωταγωνιστούν σε γεγονότα, ακούσματα και βιώματα του συγγραφέα. Είναι ένα «οδοιπορικό που αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει όλους εμάς που βιώσαμε την Ελλάδα από το 1950 και ύστερα», γράφει στον πρόλογο ο Ηλίας Μπατσιούλας.

mpoumpouris-biblio-ypogeio-che2