Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Ξεριζώθηκαν δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους στην Ευρυτανία - Που χρειάστηκε η Πυροσβεστική - Μέχρι και τα 9 μποφόρ έφτασαν οι ριπές

Σχεδόν τρομακτική -για τα δεδομένα της Ευρυτανίας- ήταν η ένταση των ανέμων που επικρατούσαν χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, σε ολόκληρο τον νομό, με αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφές και μικροπροβλήματα, που ωστόσο αντιμετωπίστηκαν γρήγορα.

dentro-epese-miriki-pirosbestiki1

Ακόμα και μεγάλα έλατα δεν άντεξαν τη δύναμη των ανέμων και σωριάστηκαν στο έδαφος, όπως το δέντρο της φωτογραφίας, λίγο πριν τη Μυρίκη. Και εκεί χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της Π.Υ

Έπεσαν δέντρα - Επεμβάσεις της Πυροσβεστικής

Γύρω στις 23.00 το βράδυ, ένα μεγάλο δέντρο (λεύκα) δεν άντεξε στη βιαιότητα των ανέμων και έπεσε στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Καρπενήσι στα χωριά της Ποταμιάς, στο 3οχλμ Καρπενησίου-Προυσού, στο ύψος που λειτουργούσε το κατάστημα «Ευήλιον». Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Υπηρεσίας, που με τη βοήθεια μηχανημάτων κατάφεραν να απομακρύνουν το δέντρο από το οδόστρωμα, με την κυκλοφορία να ομαλοποιείται.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο έλατο ξεριζώθηκε από τη σφοδρότητα των ανέμων και έκλεισε τον δρόμο προς το χωριό της Μυρίκης. Κάτοικος του χωριού ενημέρωσε τις αρχές και χρειάστηκε ξανά η επέμβαση της Π.Υ Καρπενησίου ώστε η κυκλοφορία να αποκατασταθεί λίγη ώρα αργότερα.

Σήμερα (18/1) οι καταστροφές δεν έλειψαν, με τους πυροσβέστες να παρεμβαίνουν στον δρόμο προς τον οικισμό Μοναστηράκι του Καλεσμένου, εκεί όπου ένα δέντρο είχε κόψει την κυκλοφορία.

Τέλος, δέντρο ξεριζώθηκε και στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Βράχα, εκεί όπου έσπευσαν άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φουρνάς.

Άνεμοι 9 Μποφόρ!

Η σφοδρότητα των ανέμων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με τους Μετεωρολογικούς Σταθμούς που λειτουργούν στην Ευρυτανία να καταγράφουν ριπές που άγγιζαν ακόμα και τα 9 Μποφόρ, με ταχύτητες άνω των 80 χιλιομέτρων/ώρα.

Σταδιακή εξασθένηση των αέρηδων αναμένεται, πάντως, από σήμερα (18/1), κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά.