Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Βράβευση Ευρυτάνα αριστούχου στον Βόλο. Ο Κωνσταντίνος Μπίστας, φοιτητής της Ιατρικής Αθηνών, παρέλαβε χρηματικό έπαθλο

Ευρυτανική παρουσία στην τελετή βραβεύσεων του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που έγινε από γνωστό τραπεζικό όμιλο για 15η χρονιά.mpistas bolos_eurobank1

Τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείων των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις τη σχολική περίοδο 2016-2017, βράβευσε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία» η διοίκηση του τραπεζικού ομίλου Eurobank.

Η εκδήλωση, που είχε και επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια «ζωής» του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018.

Από την Ευρυτανία

Συνολικά ενενήντα τέσσερις (94) μαθητές (νυν φοιτητές) παρέλαβαν τον τιμητικό έπαινο, που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο ποσού 800 ευρώ. Μεταξύ αυτών και ένα «δικό μας» παιδί, ο αριστούχος απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, Κωνσταντίνος Μπίστας, που ταξίδεψε ως τον Βόλο και έδωσε το παρών στην τελετή.

Φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εδώ και λίγους μήνες, ο 18χρονος παρέλαβε τόσο το προσωπικό του έπαθλο, όσο και το βραβείο που προορίζεται για το σχολείο αποφοίτησής του, το ΓΕΛ Καρπενησίου.

Μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα» για τη νέα σελίδα στη ζωή του, τονίζει πως τώρα, βρισκόμενος στο Α’ εξάμηνο, «...τα μαθήματα αφορούν, προς το παρόν, πιο πολύ γενικές και εκτεταμένες γνώσεις στις θετικές επιστήμες, παρόλα αυτά πιστεύω πως αποτελούν γερό θεμέλιο για τα "ιατρικά" μαθήματα τα οποία θα αρχίσουν μόλις από το επόμενο εξάμηνο και για τα οποία δεν μπορώ να περιμένω!».

«Είμαστε σε περίοδο εξεταστικής τώρα», προσθέτει, «και θα βάλω τα δυνατά μου για να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ. Το ίδιο θα ήθελα να ευχηθώ και σε όλους τους συμφοιτητές μου δεδομένου ότι εξεταστική είναι, θα περάσει, και στο… κάτω κάτω δεν χρειάζεται να χτίζουμε την καθημερινότητά μας μονίμως με βάση αυτή!».