Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Τρία νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ένα 4Χ4, ένα μικρού όγκου & μια κινητή μονάδα

Το Ίδρυμα Νιάρχος δώρισε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα συνολικής αξίας 14 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παραδοθούν συνολικά 23 ασθενοφόρα. Τρία ασθενοφόρα: ένα 4Χ4, ένα μικρού όγκου και μια σύγχρονη κινητή μονάδα, θα δοθούν στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου.

ekab-asthenoforo-dorea-niarxos1

Η δωρεά, ύψους 14 εκατ. ευρώ, καλύπτει την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου. Τα πρώτα ασθενοφόρα έχουν  παραδοθεί στις μονάδες του ΕΚΑΒ όπου έχουν άμεση ανάγκη. 

ΕΚΑΒ Καρπενησίου

Η παράδοση των ασθενοφόρων στο Καρπενήσι έγινε την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα στο Καρπενήσι παραδόθηκε -προς το παρόν- μόνο η κινητή μονάδα, την οποία έφερε στο Καρπενήσι οδηγώντας την από την Αθήνα, ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης την Παρασκευή 12 Ιανουάριου 2018.

Η κινητή μονάδα που πλέον βρίσκεται στο Καρπενήσι, αποτελεί ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, επανδρωμένο με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, 'μια μικρή εντατική μονάδα', όπως λένε από το ΕΚΑΒ, και θα χρησιμοποιείται για διακομιδή δύσκολων περιστατικών.

ekab-asthenoforo-dorea-niarxos2

Τα άλλα δύο ασθενοφόρα (το 4Χ4 και το μικρού όγκου) αναμένεται να έρθουν στο Καρπενήσι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2018. Εντωμεταξύ και στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας υπάρχουν δύο καινούργια ασθενοφόρα, το ένα σύγχρονο, δωρεά του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά σύντομα στην αγορά δεκαεπτά (17) νέων ασθενοφόρων που θα διατεθούν στα ΕΚΑΒ της περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ευρυτανία θα δοθεί τουλάχιστον ένα ακόμη μεγάλο ασθενοφόρο 4Χ4 και πιθανόν ακόμη ένα συμπληρώνοντας επαρκώς τη δύναμη του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα.

Εντωμεταξύ, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι μεγάλες σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας προβλέπονται 18 οργανικές θέσεις ενώ στο ΕΚΑΒ υπηρετούν σήμερα 12 εργαζόμενοι.