Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Παπαρδέλες με χοιρινό ψαρονέφρι & ξύσματα εσπεριδοειδών, του Δημήτρη Αμπράζη

1

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ψαρονέφρι, 50 γρ. τζίντζερ, 100 ml κρέμα γάλακτος, Ελαιόλαδο, Ξύσμα από λάιμ, πορτοκάλι και λεμόνι, ½ κρεμμύδι, Θυμάρι, 1 συσκ. παπαρδέλες, 100 ml κρασί πόρτο, Αλάτι, 1 σκ. σκόρδο, 1 πιπεριά τσίλι, 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού, Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το ψαρονέφρι. Παράλληλα, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό.

Όταν ροδίσει το ψαρονέφρι, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουμε τα μακαρόνια. Αρωματίζουμε με θυμάρι και ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού, του πορτοκαλιού και του λάιμ και το τσίλι ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, ρίχνουμε το τζίντζερ και, μόλις τα ζυμαρικά απορροφήσουν την υγρασία, ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με το πόρτο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη λευκή κρέμα βαλσαμικού και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και πιπέρι.

 

*Η συνταγή παρουσιάστηκε σε εκπομπή μαγειρικής του MEGA το 2015