Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Κούλουμα με τη Στέλλα Κονιτοπούλου. Τι ετοιμάζει ο δήμος Καρπενησίου για το τριήμερο Αποκριών και Καθαράς Δευτέρας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός του δήμου Καρπενησίου και της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, το τριήμερο 17-18 και 19 Φεβρουαρίου 2018.

koulouma-karpenisi-arxeio1

Η Στέλλα Κονιτοπούλου, μια από τις πιο γνωστές εκπροσώπους του νησιώτικου τραγουδιού, αποτελεί την επιλογή των ανθρώπων του δήμου για το σαρακοστιανό γλέντι που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Την ίδια ημέρα, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου θα δώσει «χρώμα» στα Κούλουμα, με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα (φασολάδα, χαλβά, λαγάνα κ.α.).

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα αρχίσει από το Σάββατο 17/2, με μια εντυπωσιακή μουσικο-ακροβατική παράσταση, με μουσικούς, χορευτές, ακροβάτες, παλιάτσους και ζογκλέρ, στο Συνεδριακό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.

Ανήμερα της Αποκριάς, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρξει παρέλαση καρναβαλιστών στο κέντρο της πόλης, ωστόσο ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά και λίγο αργότερα στην οδό Ζηνοπούλου θα στηθεί ένα πολύχρωμο, μασκέ στριτ πάρτι. Δωρεάν ψητά λουκάνικα θα προσφέρονται σε μικρούς και μεγάλους.