Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Στη Φουρνά η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, παρουσία σύσσωμων των αρχών. Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές-τριες της Δ.Ε

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας, χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, στη Δ.Ε Φουρνάς. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, συνεπικουρούμενος από τον ηγούμενο της Ι. Μονής Προυσού, αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο, και άλλους ιερείς.fourna triwn_ierarxwn_ekdilosi

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερεάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η Περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Γκαρίλα και Δημήτρης Βονόρτας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλ. Λάππας, ο Δ/ντής Π.Ε κ. Αθανάσιος Τσαπρούνης, ο Δ/ντής Δ.Ε κ. Λουκάς Δημητρίου, ο Προϊστάμενος Εκπ/κών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας κ. Γιάννης Οικονομίδης, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Φουρνά κα Κων. Αναγνωστοπούλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κατοίκων της Φουρνάς.

Η μεγάλη συμμετοχή της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας στην εκδήλωση στέλνει το μήνυμα πως υπάρχει… ζωή και εκτός Καρπενησίου, τα σχολεία της περιφέρειας αντιστέκονται ακόμα, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές χρειάζονται όμως στήριξη και ενδυνάμωση για να συνεχίσουν να επιτελούν το σημαντικό έργο τους.

Βραβεία σε αριστούχους

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Θεολόγος καθηγητής κ. Ιωάννης Ρέντας, ενώ ακολούθησε η βράβευση αριστούχων μαθητριών και μαθητών καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά.

Πρόκειται για τα βραβεία που είχε οργανώσει, σε ειδική τελετή, ο δήμος Καρπενησίου τις ημέρες των Χριστουγέννων, στο Συνεδριακό Κέντρο. Τότε, λόγω κακοκαιρίας, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθούν στην εκδήλωση τα παιδιά από τη ΔΕ Φουρνάς.

Βραβεία παρέλαβαν, από το Γυμνάσιο Φουρνάς, οι: Τσιώτα Ροζαλία- Νίκη του Χαραλάμπους (Α’ τάξη) με γενικό βαθμό 18 10/12, Τριάντης Δημήτριος του Παναγιώτη (Β’ τάξη) με γενικό βαθμό 18 4/12, Τσιγκρίκης Νικόλαος του Γρηγορίου (Γ’ τάξη) με γενικό βαθμό 18 11/12, και από το Λύκειο Φουρνάς, οι: Τριάντη Μαρία του Παναγιώτη με βαθμό 19,1 και Οικονόμου Ηλιάνα-Μαρία του Κων/νου με βαθμό 18 9/10 (Α’ τάξη), Κατσομήτρος Παναγιώτης του Νικολάου (Β’ τάξη) με βαθμό 14,8 και Τσιρώνη Αθανασία του Νικολάου (Γ’ τάξη) με βαθμό 18,5.