Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

«Καμπάνα» σε υπάλληλο του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Γιατί η Διοίκηση επέβαλε πειθαρχική ποινή

Πειθαρχική ποινή σε υπάλληλο του Νοσοκομείου Καρπενησίου επέβαλε, πριν από λίγες ημέρες, ο Διοικητής του Γ.Ν κ. Σταύρος Κουταλιανός. Πρόκειται για εργαζόμενο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που είχε αιτηθεί (και λάβει) εκπαιδευτική άδεια για την παρακολούθηση Συνεδρίου στην Αθήνα, ωστόσο διαπιστώθηκε πως η βεβαίωση παρακολούθησης που κατέθεσε ήταν «μη γνήσια», όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.nosokomeio-karpen-apopsi1

Στις 5/10/17 ο υπάλληλος είχε ζητήσει τη χορήγηση και έγκριση εκπαιδευτικής άδειας παρακολούθησης του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επισκεπτών Υγείας, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα και βάσει εγγράφου (23-11-2017) της Δ/ντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, βεβαιώθηκε η «μη γνησιότητα της βεβαίωσης παρακολούθησης» που κατατέθηκε.

Ο υπάλληλος κλήθηκε σε απολογία για «πειθαρχικό παράπτωμα της κατάθεσης, χρήσης, συμπερίληψης και διατήρησης στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο υπαλλήλου, πλαστού, νοθευμένου ή παραποιημένου πιστοποιητικού ή τίτλου ή βεβαιώσεως (…)».

Ο Διοικητής επέβαλε στον υπάλληλο του Νοσοκομείου Καρπενησίου, «λίαν επιεικώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, την πειθαρχική ποινή προστίμου αποδοχών έξι (6) ημερών, ενώ «κόπηκε» και η τριήμερη αιτηθείσα άδεια του.