Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

«Ερωτορική»: Το πρώτο βιβλίο του 18χρονου Κων/νου Τσιούνη, με καταγωγή από τη Δομνίστα

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η πρώτη ποιητική συλλογή του καταγόμενου από τη Δομνίστα Ευρυτανίας, Κωνσταντίνου Τσιούνη. Φέρει τον τίτλο «Ερωτορική», χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και περιγράφει, όπως λέει ο ίδιος, την όμορφη βιαιότητα με την οποία ο έρωτας σημάδεψε την εφηβεία του.tsiounis-biblio-erotoriki1

«Παρόλα αυτά», αναφέρει στα «Ευρυτανικά Νέα», «…είναι και ένας οδηγός για κάθε άνθρωπο που ερωτεύεται και δυσκολεύεται να κατατοπίσει τα συναισθήματα μέσα του». «Από το Έρως και Ρητορική, διαφαίνεται η εσωτερική πάλη για την ανάδειξη του καλύτερου και χειρότερου ανθρώπινου συναισθήματος μα και η αγωνία που μαζί με την περιστασιακή αμφιβολία συγκαλύπτουν την εφηβική αφέλεια και συνάμα τονίζουν ότι η δειλία της γλώσσας ίσως να κρύβει αγνότητα, θάρρος και "την εικόνα σου ζωγραφισμένη στο δικό μου μυαλό"».

Ο Κωνσταντίνος Β. Τσιούνης είναι 18 ετών, φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Ως μαθητής συμμετείχε (και μάλιστα διακρίθηκε) σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγήματος· πλέον, το πρώτο συγγραφικό του εγχείρημα είναι γεγονός.