Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Στις 10 και 11 Αυγούστου 2018 τα εφετινά «Μποτσάρεια». Τι αλλάζει φέτος, κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει ο δήμος Καρπενησίου

Βαθιές «ρίζες» διαθέτουν πλέον τα «Μποτσάρεια», που φέτος (2018) θα διοργανωθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον δήμο Καρπενησίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης».mpotsareia-2017-parelasi

Οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Σουλιώτη ήρωα θα έχουν (και φέτος) ως αποκορύφωμα την Αναπαράσταση της Μάχης του Κεφαλοβρύσου, θα πραγματοποιηθούν δε την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018. Φέτος συμπληρώνονται 195 χρόνια από τη Μάχη του Κεφαλοβρύσου (1823), όπου «έπεσε» ο Μπότσαρης.

Προχωρά ο σχεδιασμός, τι νέο θα δούμε Οι άνθρωποι του δήμου και του συλλόγου έχουν, εδώ και καιρό, θέσει επί τάπητος τους βασικούς άξονες για τη διοργάνωση των «Μποτσάρειων». Οι εκδηλώσεις του 2017 δείχνουν τον δρόμο αφού, κατά γενική ομολογία, το 2ήμερο εκείνο ήταν πιο μεστό από κάθε άλλη φορά, με σαφή δομή και χαρακτήρα, με το Καρπενήσι να γεμίζει με εκατοντάδες εθελοντές-συμμετέχοντες στα δρώμενα και θεατές.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να δούμε μια αυτούσια επανάληψη όσων έγιναν πέρυσι, αφού το «προϊόν» πρέπει να διατηρηθεί ελκυστικό, με νέες «πινελιές», ιδέες και προσθήκες.

Αρχικά οι διοργανωτές μετέφεραν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων κατά μία εβδομάδα αργότερα: έτσι, ενώ το 2017 τα «Μποτσάρεια» έγιναν το διήμερο 4 και 5/8, φέτος θα διεξαχθούν στις 10-11 Αυγούστου, διάστημα που θεωρήθηκε πιο κατάλληλο για μια σειρά από λόγους (δεν συμπίπτει με θρησκευτικές γιορτές, ανταμώματα κ.α.), ενώ επίσης το Καρπενήσι και η Ευρυτανία έχουν σαφώς περισσότερο κόσμο, λίγες ημέρες γαρ πριν τον 15Αύγουστο.

Το διήμερο θα αρχίσει την Παρασκευή 10/8 με παρέλαση συλλόγων και φιλαρμονικών στο κέντρο του Καρπενησίου, για να ακολουθήσει εκδήλωση στην πλατεία. Φέτος, θα υπάρχουν συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς ήδη, σύλλογοι ακόμα και από την Κρήτη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν στα δρώμενα. 

Το Σάββατο 11/8 το δρώμενο της αναπαράστασης της Μάχης του Κεφαλοβρύσου θα εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία, λ.χ θα υπάρχουν περισσότερες αναφορές στα γεγονότα της εποχής αλλά στη ζωή του Μ. Μπότσαρη.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αφήγηση του ιστορικού της μάχης από τον ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη, ενώ πιθανόν θα γίνει κρούση σε πολύ γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια για να απαγγείλει το μοιρολόι. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα «Μποτσάρεια» αναμένονται υψηλές θεσμικές και πολιτικές παρουσίες.Σχόλια  

 
0 #1 Χριστόφορος 27-02-2018 18:20
Καλή εκδήλωση και σωστά γίνεται αλλά ο δήμος ΠΡΕΠΕΙ να δώσει πρωτίστως σημασία στα σημαντικά ζητήματα και για τους δημότες που πληρώνουν τα τέλη τους και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .... Αλλάξτε καμία λάμπα, καμιά λακούβα, άντε γιατί δίνουμε σε πολλές κοινότητες και περιοχές , ακόμη και του Καρπενησίου , εντύπωση παρατημένης πόλης
Παράθεση