Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Νέα οδική σύνδεση για απευθείας πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο όσων έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία, με προϋπολογισμό 1.506.000 ευρώ

Ο δήμος Καρπενησίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε την Τρίτη 27/2, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για το έργο: "Παράκαμψη Εμπορικού Κέντρου και νέα οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου", προϋπολογισμού 1.506.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και πολυετής δέσμευση.neraida-velouchi1

Ο πρόεδρος της επιτροπής και δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, εισηγούμενος το θέμα ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει η ψήφιση της πίστωσης που αφορά τον διαγωνισμό του έργου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης.

Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε, επίσης για ένα ακόμη έργο που ανακοίνωσε -το καλοκαίρι του 2017- ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μετά την αναθεώρηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί άμεσα από τον δήμο Καρπενησίου, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια με την οποία ο δήμος θα συνάψει προγραμματική σύμβαση εκτέλεσης του έργου.

Η νέα οδική σύνδεση αφορά την απευθείας πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο όσων προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία και τη δυτική είσοδο της πόλης Καρπενησίου, ο αριθμός των οποίων, όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα, είναι περίπου 10.000 επισκέπτες ετησίως.

“Μέχρι σήμερα, οι επισκέπτες αυτοί για να οδηγηθούν στο Χ.Κ.Κ. πρέπει να διέλθουν από το κέντρο της πόλης. Το προτεινόμενο έργο αφορά στη νέα οδική σύνδεση με το Χ.Κ.Κ., μέσω του άξονα των οδών Δημοκρατίας - Καφαντάρη (...) επιτρέποντάς τους να αποφύγουν τη διέλευση από το κέντρο της πόλης. Αποτέλεσμα η ταχύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στο Χ.Κ.Κ. και η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.”

Το έργο είναι μήκους περίπου 1.200μ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έκταση περίπου 13.000 τ.μ. Στοχεύει αφενός στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων του κεντρικού αστικού ιστού, στην αποσυμφόρηση του κέντρου Καρπενησίου, σε παρεμβάσεις οδοποιίας για τη βελτίωση στην ασφάλεια των μετακινήσεων και στην ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων», η παράκαμψη θα γίνει από την μεγάλη διασταύρωση της “Νεράιδας” προς το Τ.Ε.Ι., θα "ανεβαίνει" ευθεία και μέσω της επέκτασης "Αγίου Γεωργίου" θα τελειώνει στη θέση "Βρύσες" στον δρόμο για Χιονοδρομικό, στους "Μύλους" μετά τη Λαγκαδιά.