Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μπακογιάννης-Τασιός-Μπαμπαλής και Σουλιώτης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής για τα Μουσεία Κορυσχάδων & Βίνιανης

Μια νέα προοπτική για την ανάδειξη της προσφοράς της πατρίδας στον Αγώνα της Αντίστασης δημιουργήθηκε με την σύσκεψη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαου Βούτση.voutsis-sinantisi-mouseia

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στη Βουλή παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο μουσειολόγος κ. Γιάννης Μετζικώφ, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρπενησίου κ. Μαρία Παπαδοπούλου και η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Δ. Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη.

"Όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τα δύο Μουσεία Εθνικής Αντίστασης, Κορυσχάδων και Βίνιανης. Στη συνάντηση  συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας και ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα, που αφορούν την επισκευή των δύο κτιρίων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο Βίνιανης, τη νέα εσωτερική διαμόρφωση των δύο Μουσείων και τη διασφάλιση της λειτουργίας τους", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.