Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στο Νεπάλ βρίσκεται ήδη ο Ευρυτάνας Φώτης Θεοχάρης και η ορειβατική ομάδα που φιλοδοξεί να ανέβει στο 3ο ψηλότερο βουνό της γης

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (5/4) αναχώρησε από την Αθήνα, με αρχικό προορισμό το Κατμαντού του Νεπάλ, η ελληνική ορειβατική αποστολή που αποτελείται από τον Ευρυτάνα Φώτη Θεοχάρη και τον έμπειρο σχοινοσύντροφό του, Αντώνη Συκάρη. Στόχος των δύο Ελλήνων είναι να ανέβουν στο τρίτο ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Κανγκτσενγιούνγκα των 8.586 μέτρων. H oμάδα κορυφής αποτελείται από συνολικά 7 ορειβάτες.theoxaris nepal

Αριστερά ο Φώτης Θεοχάρης και δίπλα του ο Αντώνης Συκάρης

Στο Κατμαντού το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μάθημα για τη χρήση-εγκατάσταση οξυγόνου και πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν με τον εξοπλισμό, συναντήσεις με τα μέλη της υπόλοιπης ορειβατικής αποστολής καθώς και γεύμα με τον πιο ισχυρό ίσως άνθρωπο του Νεπάλ, τον AngTsheringSherpa, ιδρυτή της AsianTrekkingPvt. Ltd. και εξέχουσα προσωπικότητα της διεθνούς ορειβατικής κοινότητας.

Απ’ όλο τον κόσμο

Η ομάδα κορυφής της αποστολής της ομάδας αποτελείται από 7 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων: 2 Ολλανδοί, 1 Ιταλός, 1 Ινδός, 1 Γεωργιανός και "οι δικοί μας", οι 2 Έλληνες, θα επιχειρήσουν φέτος να φτάσουν στην κορυφή του MtKangchenjunga (8586m).

Κάτι που δεν έγινε ούτε 2017, ούτε το 2016, ούτε το 2015. Τελευταία φορά το 2014, 25 άτομα "κατέκτησαν" ένα από τα πιο αφιλόξενα βουνά της γης, το Mt Kangchenjunga (8586m). Φέτος θα προσπαθήσουν μονάχα 35 αναρριχητές τεσσάρων ομάδων από όλο τον κόσμο να φτάσουν πάλι εκεί.

Η πορεία

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (9/4), η ορειβατική αποστολή βρίσκεται στο Phidim του ανατολικού Νεπάλ, όπου έφθασε «…διασχίζοντας την κοιλάδα στους πρόποδες των Ιμαλαΐων και περνώντας μέσα από τροπικά δάση με ένα αδιευκρίνιστης ασφάλειας όχημα για 8 ώρες (…)», όπως αναφέρουν σχετικά οι Έλληνες.

Η ανάβαση προς την κατασκήνωση βάσης (BaseCamp, 5143μ) θα έχει διάρκεια 7-8 ημερών. Στην κατασκήνωση βάσης αναμένεται να φτάσουν στις 16 Απριλίου μαζί με ένα καραβάνι από ανθρώπους και γιακ (βοοειδή με μακρύ τρίχωμα που απαντάται στην ευρύτερη περιοχή) που θα μεταφέρουν τα τρόφιμα και τον εξοπλισμό της ομάδας.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» θα παρακολουθούν την προσπάθεια των ορειβατών, μεταφέροντας τα νεότερα από το φιλόδοξο και εντυπωσιακό εγχείρημα, που έχει έναν εκ των βασικών μελών του τον 27χρονο Ευρυτάνα Φώτη Θεοχάρη