Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Πρωτοβουλία για τα ανεπιτήρητα ζώα αναλαμβάνει ο δήμος Καρπενησίου ώστε να λύσει το -υπαρκτό- πρόβλημα στα χωριά

Ο δήμος Καρπενησίου θα προβεί στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη, για την περισυλλογή, μεταφορά και φροντίδα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.mosxaria-zoa11

 

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα (κυρίως βοοειδή) στα χωριά και τους οικισμούς του δήμου Καρπενησίου απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες (πχ στα χωριά του π. δήμου Δομνίστας), με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται συχνά για ζημιές και καταστροφές στην περιουσία τους. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στα χωριά των Αγράφων, με τον δήμο να έχει προχωρήσει ήδη σε ανάθεση της υπηρεσίες για την περισυλλογή των ζώων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δ. Καρπενησίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν σταβλική εγκατάσταση, όχημα μεταφοράς και συνεργείο κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο στην αιχμαλωσία παραγωγικών ζώων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τοπικής Οικονομίας του δήμου (τηλέφωνο 22373 50020), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.