Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δύο χρόνια συμπλήρωσε στον μητροπολιτικό θώκο του Καρπενησίου ο κ. Γεώργιος, που ενθρονίστηκε στις 22 Απρίλη του 2016 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 22 Απριλίου του 2016 όταν η Ευρυτανία υποδέχονταν με τιμή και επισημότητα τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο. Η τελετή ενθρόνισής του έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπενησίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων, τοπικών αρχών, του ιερού κλήρου, φορέων και εκατοντάδων πιστών. Η ημέρα είχε ιστορική αξία για την τοπική εκκλησία, καθώς ο κ. Γεώργιος διαδέχθηκε τον επί δεκαετίες Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο.

22

Στις 10 Μαρτίου 2016, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Μητροπολίτη Καρπενησίου και στις 12 Μαρτίου, χειροτονήθηκε Μητροπολίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών, για να ακολουθήσει η ενθρόνισή του στο Καρπενήσι, περίπου ενάμιση μήνα αργότερα.

Στον λόγο του, κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής του, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει πως «...ζούμε σε εποχή πλήρους απαξιώσεως θεσμών και ιδεών, σε μια κοινωνία χωρίς ταυτότητα και πρόσωπο, αλλά με πολλά προσωπεία». «Ο επαναυαγγελισμός των πιστών θα είναι το πρώτο μέλημά μου», είχε πει, ενώ έθεσε επίσης ως στόχο την επανασύσταση μονών και τη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς. Ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων είχε θέσει την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποσχέθηκε πως θα δείξει για τη νεολαία του τόπου.

1

3

5

7

10

18

24

9

19

2

4

15

26