Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Αυγομαχίες και κρασοτσουγκρίσματα, για τους Ευρυτάνες της Αχαΐας. Μεταπασχαλινή εκδήλωση στην Πάτρα

Παραδοσιακά, αλλά και με νέα πνοή, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας πραγματοποίησε και φέτος την μεταπασχαλινή του εκδήλωση για το τσούγκρισμα των αυγών, καθώς το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 22 Απριλίου, οι Ευρυτάνες αντάμωσαν σε μεζεδοπωλείο της Πάτρας. Συνεχίζοντας την ετήσια παράδοση του τσουγκρίσματος αυγών με συνεστίαση, το Δ.Σ. έδωσε μια ανανεωτική διάθεση στο έθιμο οργανώνοντας «Αυγομαχίες και κρασοτσουκρίσματα», από τις οποίες αναδείχθηκε και νικητής.patra-auga-pasxa1

ΦΩΤΟ. Από αριστερά: Δημ. Κουτσόπουλος, ταμίας, Κατ. Ασημακοπούλου (πρόεδρος Πανκαλαβρυτινού Συλλόγου, Κατ. Τσιούμα (πρόεδρος), Αλέξ. Χάιδας (πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών)

«Οι συμπατριώτες μας, νέοι και μεγαλύτεροι, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να συζητήσουν για την ευρυτανική πατρίδα, τις δραστηριότητές τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για τον σύλλογο. Υπήρξε μάλιστα η συγκυρία να επανέλθουν παλαιοί ενεργοί συμμετέχοντες στις δράσεις του συλλόγου», αναφέρουν σχετικά. Εκτός των Ευρυτάνων, παρεβρέθηκαν και εκπρόσωποι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών και τον Πανκαλαβρυτινό Σύλλογο, με τους οποίους έγινε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συλλόγων.

patra-auga-pasxa2

«Το Δ.Σ. εντατικά επιθυμεί να ανανεώσεις τους δεσμούς των Ευρυτάνων στην Πάτρα και τις γειτονικές περιοχές με τον σύλλογο. Η διατήρηση της παράδοσης είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και η ανανέωση έχει τη σημασία της. Έτσι, ετοιμάζονται νέες δράσεις, που θα αφορούν και καίρια ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας σε οποιαδήποτε ηλικιακή και κοινωνική ομάδα ανήκουν τα μέλη. Γι’ αυτό προσκαλεί κάθε Ευρυτάνισσα και Ευρυτάνα της Αχαΐας να προσεγγίσει τον Σύλλογο, μιας και ο Σύλλογος είναι η αφορμή για τους ανθρώπους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση των Ευρυτάνων της Αχαΐας.