Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ev media-logo

Ήταν Εθνική Οδός και γίνεται πλέον Δημοτική, ο κεντρικός δρόμος που διέρχεται από το Καρπενήσι. Τι αλλάζει

Σήμερα (26/4) στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζεται να αποχαρακτηριστεί ο κεντρικός δρόμος που διέρχεται του Καρπενησίου από εθνική οδός σε δημοτική. Η απόφαση θα ληφθεί μετά "…από προφορικό αίτημα της Π.Ε. Ευρυτανίας".zinopoulou-magazia1

Πρόκειται για το τμήμα της εθνικής οδού βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και συγκεκριμένα η οδός Γεωργίου Γεννηματά, Ζηνοπούλου, Εθνικής Αντιστάσεως καθώς και τμήμα της οδού Αποδήμων  Ευρυτάνων, αποτελούν την εθνική οδό. Στις οδούς αυτές ήδη ο δήμος Καρπενησίου έχει εκτελέσει έργα υποδομής αλλά και αναπλάσεως ενώ αναμένεται σύντομα να εκτελέσει ακόμη ένα έργο αναπλάσεως (βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης προσφορών). Επομένως ο δήμος Καρπενησίου έχει ήδη αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου αυτού με έργα οδοποιίας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, αναφέρεται στην εισήγηση.

Με τον αποχαρακτηρισμό δημιουργούνται οφέλη για τους κατοίκους και συγκεκριμένα "… στο εκτός σχεδίου τμήμα (δηλαδή από ανατολικό κόμβο έως την οδό Γ. Γεννηματά) θα υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι δόμησης".