Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Και φέτος στη… γειτονιά μας. Με επίκεντρο τη Λαμία, για τρίτη συνεχή χρονιά, το θρυλικό «Ράλλυ Ακρόπολις», στις 1-3 Ιουνίου 2018

Με νέα ταυτότητα, με την προσθήκη και τρίτης ημέρας και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του, το Ράλλυ Ακρόπολις 2018 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο ελληνικός αγώνας, 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), θα διεξαχθεί στις 1-3 Ιουνίου 2018 με επίκεντρο τη Λαμία.

rally-acropolis-sinenteuxi-typou-athina

Ο εθνικός μας αγώνας, το φημισμένο Ράλλυ Ακρόπολις, εδραιώνεται (ξανά) στον τόπο όπου γνώρισε τη μεγαλύτερη δόξα του, τη Ρούμελη. Φέτος, το 2018, είναι ο τρίτος χρόνος διεξαγωγής του αγώνα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην πόλη της Λαμίας. Ο 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα γίνει στις 1-3 Ιουνίου 2018.

«Το Ράλλυ επέστρεψε σπίτι του»

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την ΟΜΑΕ και τους συνδιοργανωτές του αγώνα, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ανέπτυξε τους λόγους που η Περιφέρεια ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια να στηρίζει εμπράκτως τον θεσμό και αναφέρθηκε σε αυτά που προσδοκά από την σύνδεση του Ράλλυ Ακρόπολις με τη Στερεά Ελλάδα.

«Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι από εκείνες τις αθλητικές διοργανώσεις που αποτελούν ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα να ανοίγει νέους δρόμους για τον τουρισμό, την οικονομία και τον πολιτισμό της», σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δείχνει ότι κάτι έγινε σωστά. Ότι δουλέψαμε καλά τα προηγούμενα χρόνια και μπορέσαμε να φιλοξενήσουμε μία αθλητική διοργάνωση διεθνούς κύρους, αλλά και να συμβάλουμε στην αναβάθμισή της. Αυτό που αρχικά ζητούσαμε, να επιστρέψει το Ράλλυ Ακρόπολις στο σπίτι του, στη Στερεά Ελλάδα, φαίνεται ότι το κατακτήσαμε. Με καθοδηγητή την ΟΜΑΕ, δημιουργήσαμε το πλάνο στήριξης και διεξαγωγής του αγώνα και το αποτέλεσμα μίλησε και θα μιλήσει και εφέτος μόνο του. Η Περιφέρεια μας έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή σε κάθε υγιή πρωτοβουλία για να προχωρά μπροστά σε όλους τους τομείς. Έχει αποδείξει ότι παίζει ομαδικό παιχνίδι κυρίως όταν πρόκειται για την ανάπτυξη σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Νέα στοιχεία φέτος

Φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα νέα στοιχεία στον αγώνα: η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ θα υπάρξει και Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.

Ο Νίκος Μανώλης, Αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις 2018, παρουσίασε τις αναλυτικές πληροφορίες του αγώνα. Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη, στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/6, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η Ειδική σε μια κλασσική και άκρως δημοφιλή διαδρομή, στο πεδίο βολής της Θήβας.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2/6, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες): Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι, Παλαιοχώρι - Μενδενίτσα, και η τρίτη μέρα άλλες δύο επαναλαμβανόμενες, τη Γραμμένη και τη Δίβρη. Ο τερματισμός του αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.