Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη Λαμία. Με δύο εισηγήσεις θα συμμετάσχει σε συνέδριο η δομή του δήμου Καρπενησίου

Στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των δήμων. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τόσο στο έργο, την ποιότητα των υπηρεσιών και την προσφορά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στις τοπικές κοινωνίες μέχρι σήμερα, όσο και στα περιθώρια εξέλιξης των δομών σε επίπεδο σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, μέσω της επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού.kdap-mea-pinakida

Επίσης, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν προτάσεις για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των δομών, την ενίσχυσή τους εκ μέρους της πολιτείας και της θωράκισης της συνέχισης της λειτουργίας τους στο διηνεκές.

Το συνέδριο θα έχει και ευρυτανική εκπροσώπηση, καθώς το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη» του δήμου Καρπενησίου θα συμμετάσχει με δύο (2) εισηγήσεις στις εργασίες. Η κα Μπουμπουρή Κωνσταντίνα, υπεύθυνη ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου-Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, θα αναπτύξει το θέμα "Τι είναι τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ;", ενώ η κα Κλέσιορα Μαρία, Ψυχολόγος του Κέντρου, θα παρουσιάσει το θέμα: "Η συμβολή των ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε τρεις άξονες: στα άτομα με αναπηρία, στις οικογένειές τους και στην κοινωνία".