Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Όλα για το μέλι. Ημερίδα με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τη μελισσοκομία, το Σάββατο (12/5) στο Καρπενήσι - Το πρόγραμμα

Το Καρπενήσι αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της σειράς ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με θέμα τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Το Σάββατο 12 Μαΐου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ.Σ Καρπενησίου, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις για τη μελισσοκομία και τις προοπτικές της.melissia-kai-meli-collage1

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέλαβε τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με θέμα την ανάδειξη του δυναμικού καινοτομίας στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα της Περιφέρειας, στοχεύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα (και προϊόντα) που διαθέτει η κάθε περιοχή.

Οι ημερίδες ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου και ολοκληρώνονται προσεχώς από το Καρπενήσι.

Στο επίκεντρο η Μελισσοκομία

Η ημερίδα στο Καρπενήσι θα έχει ως θεματική το μέλι, τη μελισσοκομία, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της παραγωγής και την εξωστρέφεια του προϊόντος. Θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (οδός Ν. Τσιαμπούλα, κτήριο ΚΑΠΗ, 3ος Όροφος).

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις (ανά χρονική σειρά):

«Το αναπτυξιακό όραμα και η στρατηγική μιας έξυπνης Περιφέρειας», του Κώστα Αποστολόπουλου, Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας, «Το Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα στην Οικονομία της Στερεάς Ελλάδας - Tάσεις και Προοπτικές», του Ιωάννη Τόλια, «Σύγχρονες Ερευνητικές Προσεγγίσεις για τη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας: Το παράδειγμα των μελιών του Ολύμπου», του Καθ. Δημήτρη Μόσιαλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), «Οι ευκαιρίες στον κλάδο της μελισσοκομίας», του Καθ. Πασχάλη Χαριζάνη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), «Τα δέκα σημεία για τη βελτίωση της μελισσοκομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας», του Δρ. Φανή Χατζίνα (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), και «Μεθοδολογική Προσέγγιση Παράλληλων Συνεδριών», του Ιωάννη Τόλια (Innovatia Systems).

Γύρω στις 14.30 με 15.00 θα γίνει διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον παραγωγικό ιστό, αρχικά με θέμα τη δομημένη καταγραφή και ιεράρχηση προβλημάτων στην αλυσίδα αξίας και ύστερα την αναγνώριση των ριζικών αιτίων και κατηγοριοποίηση αυτών με αντίστοιχες προτάσεις αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ημερίδα θα ολοκληρωθεί γύρω στις 6.00 το απόγευμα.