Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Η Κάρα του Οσίου Παρθενίου έρχεται στον Ι.Ν Ευρυτάνων Αγίων. Την Παρασκευή 18/5 η υποδοχή από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Την έλευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, «προστάτη των καρκινοπαθών», στο Καρπενήσι και πιο συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Καρπενησίου.kara-osiou-partheniou1

Την Κάρα θα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στον Ι.Ν Ευρυτάνων Αγίων, και στη συνέχεια θα τελεστεί αγρυπνία. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό των Αγίων Ευρυτάνων μέχρι την Τρίτη 22/5 το πρωί: στις 7.00 πμ θα γίνει η αναχώρηση της Κάρας με προορισμό την Ι.Μ Παναγίας Μακρυμάλλης, κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας. Μπορούν να συμμετέχουν και πιστοί, ενώ κατά την επιστροφή θα γίνει προσκύνημα στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και στην Ι.Μ Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (τιμή κατ’ άτομο: 30 ευρώ).

Το εκκλησιαστικό πρόγραμμα κατά την παραμονή της Κάρας στην εκκλησία των Ευρυτάνων Αγίων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 19/5, στις 9.00 το πρωί, θα γίνει Παράκληση στον Όσιο και Αγιασμός. Το απόγευμα (ώρα 6.00) θα τελεστεί εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

Την Κυριακή 20/5 και ώρα 7.00-10.00 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα (6.00) ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τη Δευτέρα 21/5 (7.00 -10.00 π.μ.) θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα (6.00) εσπερινός και παράκληση στον Όσιο Παρθένιο.