Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) «Άγιο» είχε 72χρονη στον Προυσό, που έπεσε με το ΙΧ της σε γκρεμό 20 μέτρων. Επιχείρηση απεγκλωβισμού της

Από του… «χάρου τα δόντια» γλίτωσε μια 72χρονη γυναίκα στον συνοικισμό "Μεσοστέφανα", στον Προυσό Ευρυτανίας, όταν έπεσε με το ΙΧ της σε γκρεμό 20 περίπου μέτρων. Την οδηγό απεγκλώβισαν, ελαφρά τραυματισμένη, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.2

Όλα έγιναν γύρω στις 08.00 το πρωί της Τετάρτης (16/5). Η γυναίκα, που παραθερίζει κάθε χρόνο στο χωριό της, είχε επισκεφθεί γειτονικό σπίτι. Στην προσπάθειά της να φύγει με το αυτοκίνητό της, ένα μπλε Hyundai Accent, μάλλον υπέπεσε σε λάθος οδηγικό χειρισμό με αποτέλεσμα το ΙΧ να «πέσει» σε γκρεμό και να ακολουθήσει πορεία προς τα κάτω για σχεδόν 20-25 μέτρα. Αναποδογυρισμένο και με σπασμένα τζάμια, το αυτοκίνητο συγκρατήθηκε από πυκνά πουρνάρια λίγα μέτρα πιο κάτω.

Η ηλικιωμένη οδηγός τραυματίστηκε στο πόδι ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις της από την πρώτη στιγμή. Με όση ψυχραιμία διέθετε, πατούσε επίμονα την κόρνα του ΙΧ ώστε να την αντιληφθούν. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 4 ώρες για να γίνει αυτό. Γύρω στις 12.00, κάτοικοι του συνοικισμού κατέβηκαν στο σημείο και είδαν το αναποδογυρισμένο ΙΧ με την οδηγό μέσα σε αυτό, ευτυχώς καλά στην υγεία της.

Στο σημείο έφθασαν γρήγορα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου (με τρία οχήματα), το ΕΚΑΒ Καρπενησίου και όχημα της Αστυνομίας. Μέσα σε λίγα λεπτά η επιχείρηση απεγκλωβισμού της, παρά το δύσβατο του σημείου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η 72χρονη μεταφέρθηκε για τις Πρώτες Βοήθειες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3

7

 6

 4

8

1