Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

ev media-logo

«Μάγεψαν» τη Σύρο οι φοιτητές από το Καρπενήσι. Η θεατρική ομάδα του Τμήματος Δασοπονίας σε πανελλήνιο Φεστιβάλ

Με «πυξίδα» την αγάπη για το θέατρο, την τέχνη και τη δημιουργία, η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου (Praxis) ταξίδεψε μόλις πρόσφατα από την ορεινή Ευρυτανία στο νησί της Σύρου.tei-theatriki-omada-syros1

Αφορμή στάθηκε το 15ο πανελλήνιο φοιτητικό ερασιτεχνικό φεστιβάλ θεάτρου, που ξεκίνησε στις 11 και ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου 2018. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, σε διαφορετική έδρα κάθε χρονιά, ενώ το δεκαήμερο αυτό η Ερμούπολη αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 1000 ανθρώπους -φοιτητές-ηθοποιούς, συντελεστές και θεατές.

Οι φοιτητές/τριες από το Καρπενήσι εμφανίστηκαν, το βράδυ της Δευτέρας 14/5, στο εντυπωσιακό και κατάμεστο Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη της Σύρου, ανεβάζοντας το έργο «Δε θα με τρελάνεις εσύ εμένα», μια διασκευασμένη κωμωδία που είχε παιχτεί αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, εντυπωσιάζοντας με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, σε μια παράσταση με σπαρταριστούς διαλόγους και ανατρεπτικό σενάριο, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Προφήτη.

Έπαιξαν οι: Γιουρούκη Αγάπη, Θεοδωράκου Ελένη, Κατσιούλης Βλάσης, Μαρουλά Σταματία, Μόσχου Μελπωμένη, Μυσίκος Γιώργος και Σεβδαλή Ιωάννα.

Οι φοιτητές από το Καρπενήσι, επιστρατεύοντας ταλέντο, όρεξη και μεράκι, βίωσαν στο κυκλαδονήσι της Σύρου μια ενδιαφέρουσα και πολύτιμη εμπειρία και πλέον κοιτάζουν μπροστά, με το βλέμμα σε νέες παραστάσεις, βάζοντας, έτσι, το δικό τους λιθαράκι στην πολιτιστική ανάταση της ευρυτανικής πρωτεύουσας.