Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στο δίδυμο Θεοχάρη- Συκάρη. Απόψε (30/5), στις 20.45, φθάνει Ελλάδα η ορειβατική αποστολή

Την αποθέωση αναμένεται να γνωρίσουν κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα απόψε, οι δύο Έλληνες ορειβάτες που ανέβηκαν στο 3ο ψηλότερο βουνό του κόσμου, ο Ευρυτάνας Φώτης Θεοχάρης και ο Αντώνης Συκάρης.theoxaris sykaris_aerodromio1_1

Σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 20.45 το βράδυ, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση ΤΚ1843 της Turkish airline Κων/πολη - Αθήνα. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν ο Φώτης Θεοχάρης και ο Αντώνης Συκάρης, που πριν από λίγες ημέρες «κατέκτησαν» το 3ο ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Κανγκτσενγιούνγκα των 8.586 μέτρων, γράφοντας ιστορία. Κατά την άφιξή τους θα γίνουν δεκτοί με ενθουσιασμό από δεκάδες συγγενείς και φίλους, που ήδη οργανώνονται και μέσω facebook καλούν σε συμμετοχή.

Ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου Φώτης Θεοχάρης, σε ηλικία μόλις 27 ετών, και ο έμπειρος Αντώνης Συκάρης, εκ των κορυφαίων Ελλήνων ορειβατών, θα πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα ύστερα από σχεδόν δύο μήνες στα βουνά του Νεπάλ και τα θρυλικά Ιμαλάια.

Ορειβατικός άθλος

Οι δυο ορειβάτες, ως μέλη διεθνούς αποστολής, κατάφεραν, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, 08.15 τοπική ώρα, να προσεγγίσουν την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, στα 8.586μ. Έγιναν, αυτόματα, οι πρώτοι Έλληνες που το πετυχαίνουν.

Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και διήρκεσε 46 μέρες μέχρι την επιτυχή ανάβαση στην κορυφή. Στο μεσοδιάστημα οι δύο ορειβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν σκαμπανεβάσματα των καιρικών συνθηκών (με αρκετές χιονοπτώσεις) και βέβαια να προσπαθήσουν να εγκλιματιστούν με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια πριν την τελική επιτυχημένη ανάβαση.

Οι σφικτές αγκαλιές που θα δεχθούν από τις οικογένειες και τους φίλους τους, το βράδυ της Τετάρτης (30/5) στο αεροδρόμιο της Αθήνας, θα αποτελέσουν την καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά και τον κόπο που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα…