Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) «Πνίγηκαν» στις αγκαλιές συγγενών και φίλων οι Φώτης Θεοχάρης & Αντώνης Συκάρης, που γύρισαν θριαμβευτές από τα Ιμαλάια!

Συγκίνηση, ενθουσιασμός και περηφάνεια ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν το βράδυ της Τετάρτης (30/5) στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Γύρω στις 21.00, ο Φώτης Θεοχάρης, του ΕΟΣ Καρπενησίου, και ο Αντώνης Συκάρης περνούσαν την πύλη και γνώριζαν την αποθέωση από… δεκάδες ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και συνορειβάτες, που οργάνωσαν μια εντυπωσιακή υποδοχή για χάρη της ελληνικής ορειβατικής αποστολής που έγραψε ιστορία στα Ιμαλάια.1

Οι δυο ορειβάτες, ως μέλη διεθνούς αποστολής, κατάφεραν, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, νωρίς το πρωί, να προσεγγίσουν την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, στα 8.586μ. Έγιναν, αυτόματα, οι πρώτοι Έλληνες που το πετυχαίνουν. Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και διήρκεσε 46 μέρες μέχρι την επιτυχή ανάβαση στην κορυφή. Συνολικά προσπάθησαν να ανέβουν στην κορυφή 42 ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο, τα κατάφεραν όμως μόλις 17· ανάμεσά τους οι δύο Έλληνες!

4

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους, εμφανώς κουρασμένοι αλλά και πανευτυχείς, οι δύο ορειβάτες ευχαρίστησαν τον κόσμο που στάθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή και ενθάρρυνε το φιλόδοξο εγχείρημά τους, μίλησαν για τις δυσκολίες, τα εμπόδια που συνάντησαν, το πείσμα που τους οδήγησε ψηλά και τα συναισθήματα στα 8.586μ. Εμφανώς συγκινημένοι ήταν οι γονείς του Φώτη Θεοχάρη, Βασίλης και Βασιλική, που βίωσαν σχεδόν δύο μήνες αγωνίας (όσο διήρκησε η αποστολή), ωστόσο είδαν τον 27χρονο γιο τους να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίας.

2

Αριστερά ο πατέρας του Φώτη Θεοχάρη, Βασίλης, και δεξιά η μητέρα του, Βασιλική

7

8