Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ισόβια για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, τον Δεκέμβρη του ’16 στη Λαμία

Όπως αναφέρει το lamiafm1, το Μικτό Ορκωτό Κουκουργιοδικείο Άμφισσας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Χ.Μ., τον κατά το δικαστήριο δολοφόνο της Λαμιώτισσας παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, τον Δεκέμβριο του 2016.koumpoura-thomi-drastis1

 

Μετά από διαδικασία που κράτησε τρεις πλήρεις ημέρες, αργά το βράδυ της Δευτέρας (4/6) και αφού προηγήθηκε η δίωρη απολογία του δράστη αλλά και οι πολύωρες αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής, το δικαστήριο και οι ένορκοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. Αμέσως μετά η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα απολύτως ελαφρυντικό στο δράστη, αντίθετα, όπως είχε τονίσει στην αγόρευση του ο εισαγγελέας Άμφισσας, ο δράστης ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έχοντας πλήρη καταλογισμό και πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία και οπλοχρησία.

Για ηθική δικαίωση έκαναν λόγο τα αδέλφια της Θώμης, Σάββας και Κώστας Κουμπούρας, αλλά και η ηλικιωμένη τραγική μητέρα της αδικοχαμένης γιατρού. «Το κορίτσι μου δεν γυρίζει πίσω» πρόσθεσε με σπασμένη φωνή η μητέρα της άτυχης παιδοψυχιάτρου όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: lamiafm1.gr