Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Στη σκηνή το δίπολο Τρέλας και Λογικής. Η πρόσφατη θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού μέσα από 20 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα όρια ανάμεσα στη λογική, την πολιτική ορθότητα, τη μετριοπάθεια και το εφικτό, από τη μία, και τον έρωτα, την τρέλα, το ανέφικτο, από την άλλη, έθεσε στον πυρήνα της η 3ήμερη θεατρική παράσταση που ετοίμασε και παρουσίασε στο κοινό της πόλης η ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Στο Συνεδριακό Κέντρο, ανέβηκε το έργο «Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας», του γνωστού συγγραφέα Γεωργίου Θεοτοκά, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 500 άνθρωποι.

1

Τι είδαμε

Διατηρώντας τον ίδιο κορμό ηθοποιών, η Θεατρική Ομάδα παρουσίασε μια ακόμα καλοδουλεμένη παράσταση, μια κοινωνική σάτιρα που γράφτηκε το μακρινό ’44, διατηρεί ωστόσο στοιχεία διαχρονικότητας. Παρακολουθήσαμε τον Μαυριανό ως έναν μετριοπαθή πολιτικό και στον αντίποδα τον -πρωταγωνιστή- Ανδρόνικο, που έκανε «σημαία» την ελευθεριότητα, το γλέντι, τον έρωτα και την ξενοιασιά· στη «μέση» η Αρετή, η αδερφή του πρώτου, για την τιμή-ηθική της οποίας διακυβεύτηκε ένα ολόκληρο βασίλειο.

Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Σταμάτη, εμφανίστηκε επί σκηνής ως μια μισότρελη-μισομεθυσμένη στιχοπλόκος, που γνωρίζει και αναγγέλλει τα πάντα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη του έργου. Οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν άκρως ικανοποιητικά στον εκάστοτε ρόλο τους και οι στιγμές γέλιου δεν έλειψαν από τη 2ωρη παράσταση, ενώ ενδιαφέρον είχε η σκηνοθετική πινελιά με τη χρήση αναφορών στο σήμερα (ακούσαμε για περικοπές συντάξεων κ.α.).

Ποιοι έπαιξαν

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Χαλαστάνης, Ρούλα Βαστάκη, Γιάννης Μπαλάς, Κώστας Τσιάμης, Μαρία Βουτσέλη, Διονύσης Παρούτσας, Χριστίνα Νούλα, Σπύρος Τσιούρης, Κώστας Καραγιάννης, Θοδωρής Χονδρός, Βίκυ Σιαμπούλη, Χριστίνα Μπακόλα, Παναγιώτης Στεργιάννης, Φωτεινή Χαντζοπούλου. Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει, όπως κάθε φορά, η Βασιλική Σταμάτη. Τον ήχο και τον φωτισμό φρόντισε ο Νίκος Τσιούρης, τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Γιώργος Νούλας και υπεύθυνος σκηνής ήταν ο Στέφανος Προφήτης.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2