Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μεγάλο Χωριό: 40χρονος κλείστηκε στο σπίτι του και απειλούσε με αεροβόλο - 2ωρη διαπραγμάτευση με ειδικό διαπραγματευτή

Αναστάτωση επικράτησε την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018, στο -φιλήσυχο κατά τ' άλλα- Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Σαραντάχρονος ενεπλάκη σε ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τον πατέρα του (που ξεκίνησε από το προηγούμενο βράδυ της Δευτέρας 11/6) και συνεχίστηκε και το πρωί της Τρίτης. astinomia-sto-megalo-xorio

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης (12/6) ο πατέρας του 40χρονου άντρα κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έφθασαν άμεσα άνδρες της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, ενώ ο πατέρας του απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο 40χρονος σύμφωνα με τους αστυνομικούς ενεπλάκη μαζί τους και εμφανίζοντας εάν αεροβόλο όπλο κλείστηκε στο σπίτι του.

Για τον λόγο αυτό κλήθηκε ειδικός διαπραγματευτής από την Α.Δ Ευρυτανίας, που έφθασε στο Μεγ. Χωριό και ξεκίνησε να διαπραγματεύεται με τον 40χρονο σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο της αστυνομίας για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αρχικά, ο άνδρας δεν ανταποκρινόταν στον διάλογο, ύστερα από περίπου 2 ώρες, ωστόσο, ο διαπραγματευτής («Γιώργος» όπως είχε συστηθεί), κέρδισε την εμπιστοσύνη του, με αποτέλεσμα -γύρω στις 15.30 το μεσημέρι- να παραδοθεί στους αστυνομικούς δίχως να προβάλει αντίσταση. Στο μεταξύ είχε κληθεί και ειδικός διαπραγματευτής από τη Φθιώτιδα, ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε να μεσολαβήσει αφού το επεισόδιο είχε λάβει τέλος.

Εις βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλή με αεροβόλο όπλο και σύντομα θα περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα Ευρυτανίας.