Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Ένας χρόνος πέρασε από τον αδόκητο χαμό του Κώστα Λιάπη. Την Κυριακή, 24 Ιουνίου, το ετήσιο μνημόσυνο στο Γαλάτσι

Ήταν απόγευμα της 25ης Ιουνίου 2017 όταν «έσκασε» σαν βόμβα η είδηση: Ο Κώστας Λιάπης, ο γνωστός οδοντίατρος και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου, σκοτώθηκε σε ατύχημα στο υπό κατασκευή σπίτι του στον Μαραθώνα Αττικής.liapis-kostas11

Ολόκληρη η Ευρυτανία (και όχι μόνο) «πάγωσε» και βυθίστηκε στη θλίψη, καθώς έχανε τόσο άδικα και απρόσμενα έναν νέο, αυτοδημιούργητο άνθρωπο που αγαπούσε με πάθος τον τόπο και τους ανθρώπους του, έχοντας προσφέρει σημαντικά απ’ όποιο μετερίζι κι αν καταπιάστηκε.

Το ετήσιο μνημόσυνο του Κώστα Λιάπη θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στην Αγία Ειρήνη στο Γαλάτσι.

Ένας χρόνο χωρίς τον Κώστα, του Δημήτρη Καρατσίκη

«Σαν χθες μου φαίνεται ότι ακούστηκε η συνταρακτική είδηση…κι όμως πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος απ’ όταν, τόσο απρόσμενα και αναπάντεχα, τόσο άδικα έφυγε απ΄ τη ζωή ο δικός μας άνθρωπος, ο Κώστας Λιάπης. Ίσως γιατί η εικόνα του που δεν φεύγει από το μυαλό μου και περιμένω ότι κάποια στιγμή θα ξεπροβάλει μπροστά μου χαμογελαστός, με το σπινθηροβόλο βλέμμα και τα σμιχτά του φρύδια και θα μ αγκαλιάσει λέγοντας: «γειά σου αδερφέ», δεν με αφήνει να συνειδητοποιήσω το χαμό του. Ίσως γιατί αρνούμαι να το πιστέψω, αρνούμαι να το δεχτώ.

Αρνούμαι να δεχθώ ότι αυτός ο μεγάλος πατριώτης, ο αγωνιστής της ζωής, ο επιτυχημένος επιστήμονας και επιχειρηματίας, ο άριστος οικογενειάρχης, ο  μεγαλόψυχος και μεγάθυμος, ο αλτρουιστής και δοτικός άνθρωπος, έφυγε για πάντα από κοντά  μας. Έφυγε η ελπίδα του τόπου μας, το αποκούμπι του κάθε αναξιοπαθούντα, ο φίλος, ο αδελφός.

Η Μαίρη και τα παιδιά του, τα αδέρφια του, οι συγγενείς του, θα μας θυμίσουν τη μεγάλη απώλεια την Κυριακή 24 Ιουνίου, στην Αγία Ειρήνη στο Γαλάτσι που θα τελέσουν ένα χρόνο μετά μνημόσυνο για να αναπαύσει ο Θεός την καλή του ψυχούλα…».

Πολυετής προσφορά και πλούσιο έργο

Ο Κώστας Λιάπης ήταν γνωστός οδοντίατρος και ιδρυτής μεγάλης οδοντιατρικής κλινικής στο Γαλάτσι, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας “Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου” αλλά και δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου για περισσότερα από 20 χρόνια.

Υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος νέος άνθρωπος 54 ετών, αγαπητός στους Ευρυτάνες αλλά και στην περιοχή όπου διέμενε στην Αθήνα, το Γαλάτσι, με αστείρευτη αγάπη για την Ευρυτανία και άξιος οικογενειάρχης. Άφησε πίσω του την σύζυγό του Μαίρη και τα δίδυμα 10χρονα αγόρια τους, Γιώργο και Δημήτρη.

Ήταν εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική ομάδα του Νίκου Σουλιώτη. Καταγόταν από την Αγία Βλαχέρνα Καρπενησίου, με έντονη παρουσία στα κοινά και με “αφανές” κοινωνικό έργο που εκτελούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εκατοντάδες μικρά παιδιά, κυρίως στη δυσπρόσιτη δυτική Ευρυτανία, δέχθηκαν τη δωρεάν εξέταση δοντιών από τις συχνές επισκέψεις κινητής ιατρικής μονάδας με τον ίδιο επιβλέποντα ιατρό. 

Ήταν εκείνος που δώρισε πριν χρόνια, την υπερσύγχρονη οδοντιατρική μονάδα στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και την εγκατέστησε ο ίδιος με τους συνεργάτες του.