Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Πέθανε ο Κώστας Πολίτης, ο προπονητής του «έπους του '87». Είχε έρθει πρόσφατα στο Καρπενήσι και είχε δώσει συνέντευξη στα «Ε.Ν»

O άνθρωπος που οδήγησε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης το 1987 και έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο Κώστας Πολίτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, μόλις λίγες ημέρες μετά την επέτειο των 31 χρόνων από το κατόρθωμα του '87. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.politis coach_avaris_1

Δεκέμβριος 2016, Καρπενήσι. Ο Κώστας Πολίτης (αριστερά) κάθεται δίπλα από τον Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Ν. Σουλιώτη, κατά τη διάρκεια ημερίδας

Ο Κώστας Πολίτης είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Καρπενήσι τα τελευταία χρόνια, προσκεκλημένος σε ημερίδες-εκδηλώσεις της ΠΑΚ. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο (14/3/18), ο κόουτς του θριάμβου του ’87 είχε παραβρεθεί σε παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή, όπου και μίλησε για γνωστές και άγνωστες πτυχές του Ευρωμπάσκετ - ορόσημου για το ελληνικό μπάσκετ.

Στα τέλη του 2016 ο Πολίτης είχε βρεθεί στην ευρυτανική πρωτεύουσα με αφορμή το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «Π. Καπαγέρωφ». Τότε είχε παραχωρήσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «Ευρυτανικά Νέα».

Μεταξύ άλλων, για τους αθλητές και το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ είχε σχολιάσει: «Ταλέντα βγάζουμε, όμως τα παίρνουν οι “μεγάλες” ομάδες και δεν τα προωθούν εύκολα και κάθονται στον πάγκο. Θα μπορούσαν και μπορούν να τα δώσουν σε άλλες ομάδες με υποσχετική ή -όπως λέω πάντα- να υπάρχει ένα δεύτερο δελτίο, που να τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν σε άλλες κατηγορίες».

Για την ανάπτυξη των υποδομών στην Ελλάδα της κρίσης είχε αναφέρει: «Υπάρχουν υποδομές, όμως τα προγράμματα πολλές φορές δεν ολοκληρώνονται, γιατί χρειάζονται χρήματα, που δεν υπάρχουν. Για αυτό είμαι ευγνώμονες στον Περιφερειάρχη και όλους του φορείς του Καρπενησίου, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση» (σ.σ "Π. Καπαγέρωφ").

(Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη)

politis coach_avaris_2