Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πέθανε, στα 69 του χρόνια, ο πρώην Διευθυντής Δ/νσης Γεωργίας Ευρυτανίας, Θύμιος Κύρκος - Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, συγγενείς, φίλοι και οικείοι αποχαιρέτισαν για πάντα τον Ευθύμιο (Θύμιο) Κύρκο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.kyrkos-thymios-karpenisi1

Από το 1981 έως το 1997 υπηρέτησε με προσήλωση και αφοσίωση, από τη θέση του Προϊσταμένου, τη Διεύθυνση Γεωργίας Ευρυτανίας, προσφέροντας σημαντικό έργο σε εποχές δύσκολες για τον δυσπρόσιτο ορεινό νομό.

Σε σχετικό μήνυμα που απέστειλε η κα Καλλιόπη Κανακάκη, αναφέρονται τα εξής:

«Την Τετάρτη 13 Ιουνίου συνοδεύσαμε στην τελευταία του κατοικία τον Ευθύμιο (Θύμιο για όλους) Κύρκο. Έναν εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα. Αν και ξένος στον τόπο μας, τον σημάδεψε. Με τις επιστημονικές του γνώσεις, την διορατικότητά του, την ιεραποστολική του διάθεση και την ατέλειωτη υπομονή και επιμονή του, για σχεδόν δύο δεκαετίες που υπηρέτησε στην περιοχή μας άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Από το 1981 μέχρι και το 1997 όποιος ήταν αγρότης, γεωργός, κτηνοτρόφος στην Ευρυτανία δεν μπορεί να ξεχάσει αυτόν τον ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, και τον απίστευτα πολύ καλό δημόσιο υπάλληλο! Γεωπόνος. Διευθυντής της Δ/νσης Γεωργίας Ευρυτανίας, υπηρέτησε τη δύσβατη, δυσπρόσιτη και με πολλά προβλήματα περιοχή με περισσή έγνοια, καλοσύνη και αγάπη.

Όταν, συχνά, κάποιοι ηλικιωμένοι γεωργοκτηνοτρόφοι είχαν ερωτήσεις, παράπονα κλπ., η μόνιμη προσφώνηση του Θύμιου ήταν: «Κάτσε να δω τι μπορούμε να κάνουμε και για σένα «πατέρα»! Όταν κάποιες υφιστάμενες του υπάλληλοι έκαναν «κοπάνα», έλεγε: «τι να τις κάνω; μικρομάνες είν’». Καλός με το «Κ» κεφαλαίο !

Με τη σύντροφο της ζωής του Φωτεινή Κουρεμάδα, δασολόγο, υπηρέτησαν την Ευρυτανία με πολλή αγάπη και… γεφύρωσαν τη συντεχνιακή «κόντρα» γεωπόνων - δασολόγων!

Για μας τους φίλους του που ζήσαμε ευχάριστα χρόνια μαζί του, οι κοινές αναμνήσεις μας γλυκαίνουν την πίκρα της απώλειάς του, που δυστυχώς είναι η τρίτη της παρέας των γεωτεχνικών μετά από αυτές των επίσης εξαίρετων συναδέλφων, Δημήτρη Γώγουλου και Στράτου Χοτζούδη.

Καλό ταξίδι Θύμιο και καλή δύναμη στην οικογένειά σου να αντέξει την απουσία σου.».