Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κατατέθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για τα δύο αιολικά πάρκα στα Άγραφα. Ζητούν οριστική ακύρωση της απόφασης

Σύμφωνα με το energypress.gr, κατατέθηκε από τους φορείς Καρδίτσας και Ευρυτανίας η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία δίνει άδεια εγκατάστασης δύο Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα.

aiolika-panaitwliko1

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η προσφυγή κατατέθηκε μέσα στη νόμιμη προθεσμία που δίνει ο νόμος και ζητείται η προσωρινή παύση οποιασδήποτε εργασίας, αλλά και η οριστική ακύρωση της απόφασης του υπουργού. 

Τα αιολικά πάρκα κατασκευάζονται από τις εταιρείες Ανεμοδομική Α.Ε. και Πουντέλης Α.Ε. και η συνολική επένδυση για την υλοποίηση των δύο έργων είναι της τάξεως των 110 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει εκπρόσωπος των εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση των δύο αυτών αιολικών πάρκων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των πολιτών της περιοχής και τοπικών φορέων, υποστηρίζοντας πως θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής με την κατασκευή αυτών.

Εκδηλώσεις σε Αθήνα & Αλίαρτο

Εξάλλου, η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων ετοιμάζουν εκδηλώσεις σε Αθήνα και Αλίαρτο.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου, ώρα 8.00 μμ, δίνουν ραντεβού στην Αθήνα, στον χώρο της Λαμπηδόνας (γωνία Αγ. Τριάδας και Κωνσταντιλιέρη, άλσος Αγ. Τριάδας Βύρωνα)

με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση για την εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα και τον συντονισμό για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, ενώ το Σάββατο 23/6 θα γίνει στην Αλίαρτο (Συνεδριακό Κέντρο) η εκδήλωση με θέμα: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ, ψέματα και αλήθειες».

ΦΩΤΟ: geonews.gr (Όρος Παναχαϊκού)