Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ένας χρόνος από τον θάνατο του π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη. Το Σάββατο (23/6), στη Μονή Αγάθωνος, το ετήσιο μνημόσυνο

Ήταν Παρασκευή 23/6/2017 όταν έφευγε ξαφνικά από τη ζωή ο Ευρυτάνας ηγούμενος της Ι.Μ Αγάθωνα, π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Το ετήσιο μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 23 Ιουνίου, στη Μονή.damaskinos-zaxarakis1

Ο π. Δαμασκηνός κατάγονταν από το Νέο Αργύρι του ν. Ευρυτανίας και αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο του. Έφυγε από το χωριό του στα 16 του, για να πάει στην Ιερατική Σχολή της Λαμίας και να γίνει ιερέας. Η γνωριμία του με τον γέροντα Βησσαρίωνα αποδείχθηκε κομβική στην πορεία της ζωής του, είχε δηλώσει.

Η ανακοίνωση της Ι.Μ Φθιώτιδος

«Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται, ότι το Σάββατο 23 Ιουνίου συμπληρώνεται ένα έτος από την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

 Εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλειτουργό, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, εις το τέλος του οποίου θα ψαλεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του π. Δαμασκηνού.

Προσκαλούνται οι ευσεβείς πιστοί οι τιμώντες την μνήμη του μακαριστού Γέροντος να προσέλθουν εις την Ιερά Μονή δια να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως».