Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

«Ελάτε να παντρευτείτε στο ξωκλήσι του Αη-Λιά, στη Μυρίκη Ευρυτανίας». Κάλεσμα του συλλόγου Μυρίκης με επιστολή - διαμαρτυρία

profitis-ilias-miriki1

Προς τον Δήμο Καρπενησίου

(Υπόψη Προέδρου Τουριστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Κατσούδα)

Κύριε Πρόεδρε, υπέπεσε στην αντίληψή μας πρόσφατα μια ανάρτηση στο Site του Δήμου μας με το εξής κείμενο:

“Επιλέξτε μία από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες του Δήμου Καρπενησίου για την πιο ξεχωριστή στιγμή στη ζωή σας. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι είναι πρόθυμοι να σας παντρέψουν στις όχθες των ποταμών μας, κάτω από τους καταρράκτες του φαραγγιού Πανταβρέχει, στην ψηλή κορυφή του Βελουχιού και γιατί όχι κάνοντας καταρρίχηση από τη γέφυρα στα Διπόταμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα αμέτρητα εκκλησάκια στα γραφικά χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς μας,μετατρέποντας το γάμο σας σε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής. Οι επαγγελματίες της περιοχής παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα μεγάλο πάρτυ για τους φίλους σας ή μια μοναδική ΄΄ιδιωτική'' στιγμή μόνο για δύο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με το γραφείο Δημάρχου Καρπενησίου 2237350043 ή με τη ληξίαρχο κ. Κωνσταντούλα Βλάχου 2237350037”.

ailias-myr-2

Δραττόμαστε της ευκαιρίας που μας δόθηκε με την παραπάνω διαφημιστική καμπάνια - πρόσκλησής σας να σας επισημάνουμε ότι ένα από τα μοναδικά εξωκλήσια του Δήμου μας είναι και ο Προφήτης Ηλίας που μετρά πλέον των εκατό ετών ζωή και ιστορία, στην κεφαλή της Μυρίκης με συνεχή ζήτηση για τέλεση μυστηρίων, γάμων και βαπτίσεων τα τελευταία χρόνια.

Ενα μέρος ειδυλλιακό με απεριόριστο επίπεδο χώρο που σπάνια το συναντά κανείς στην Ευρυτανία και, με το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι το χωρίζουν μόλις τέσσερα χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένης διαδρομής από την πρωτεύουσα του νομού. Μιας διαδρομής απείρου φυσικού κάλλους που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη. Δυστυχώς όμως δεν έχει αναδειχθεί και δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε.

Η πρότασή μας προς το Δήμο είναι σε συνεννόηση με την Ι.Μητρόπολη Καρπενησίου να γίνει ανάπλαση του χώρου ώστε να είναι πιο λειτουργικός, να καλύπτει τις ανάγκες των μυστηρίων και των εκδηλώσεων ώστε να γίνει πόλος έλξης για ντόπιους και ξένους. Κάτι τέτοιο θα αποφέρει έσοδα και στην ενορία μας, και στο Δήμο και στους επιχειρηματίες της περιοχής. Τέλος θα συμβάλλει και στην επισκεψιμότητα του χωριού μας, που είναι το ζητούμενο των λίγων μόνιμων κατοίκων του και των πολλών παραθεριστών. Ο Προφήτης Ηλίας και το ιστορικό σχολείο της Μυρίκης που στέκεται υπομονετικά και αντιστέκεται σθεναρά στην εγκατάλειψη και τη φθορά του χρόνου περιμένοντας την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων,αποτελούν τα δύο και μοναδικά σημεία αναφοράς του χωριού μας.

ailias-myr-3

Η Μυρίκη και οι Μυρικιώτες αξίζουν και δικαιούνται την αξιοποίηση του τόπου τους, όπως άλλωστε και όλοι οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου μας, οι οποίοι παρά τις υποχρεώσεις τους δεν έχουν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία. Παραφράζοντας το κοινότοπο ''Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα''  θα λέγαμε ''Ευρυτανία δεν είναι μόνο το Καρπενήσι''

Ευχαριστούμε ''Τα Ευρυτανικά Νέα'' για τη φιλοξενία 

Για το Δ.Σ.του Πολιτιστικού

Συλλόγου Μυρίκης

Η Πρόεδρος

Ελένη Λιάγκα - Καλιντέρη

Η Γενική Γραμματέας

Δανιήλ Ερασμία