Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Όλα έτοιμα στο Παζάρι του Προφήτη Ηλία, αρχίζει -ανεπίσημα- από την Κυριακή (29/7). Τα οικονομικά μεγέθη της εμποροπανήγυρης

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, με έναρξη τη διασταύρωση με την περιφερειακή οδό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, επίσημα από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έως την Παρασκευή 3 Αυγούστου.pazari-2018-etoimo1

Εικόνα από το παζάρι, το πρωί της Παρασκευής (27/7). Έρχονται σιγά-σιγά οι έμποροι

Τα συνεργεία που είχαν αναλάβει την κατασκευή των παραπηγμάτων ολοκλήρωσαν το έργο τους τις προηγούμενες ημέρες και πλέον ο χώρος του παζαριού είναι έτοιμος, διαθέτοντας και την απαραίτητη ηλεκτροδότηση. Ήδη, μάλιστα, σήμερα, Παρασκευή (27/7), υπάρχουν έμποροι που άρχισαν να στήσουν τους πάγκους με τα εμπορεύματά τους.

Επίσημα, το παζάρι θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Αυγούστου, ωστόσο, εκτιμάται πως ήδη από την παραμονή (29/7) η πλειονότητα των εμπόρων θα διαθέτει εμπόρευμα και η εμποροπανήγυρη θα βρίσκεται εν λειτουργία.

pazari-2018-etoimo2

Το Παζάρι του Προφήτη Ηλία, φημισμένο τις περασμένες δεκαετίες, προσελκύει ανθρώπους απ’ όλη την Ευρυτανία αλλά και γειτονικούς νομούς, που ψάχνουν ευκαιρίες για τα ψώνια της χρονιάς -κυρίως είδη ένδυσης-υπόδησης, είδη σπιτιού κ.α.

Έσοδα και έξοδα

Το ενδιαφέρον για την ετήσια εμποροπανήγυρη ήταν μεγάλο και φέτος, καθώς στη σχετική δημοπρασία διατέθηκαν συνολικά 250 παράγκες. Οι τιμές των παραπηγμάτων άρχιζαν από τα 200 και έφταναν έως τα 600 ευρώ, ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από την ενοικίαση των παραπηγμάτων, ο Δήμος Καρπενησίου αναμένεται να εισπράξει περίπου 80.000 ευρώ, με τη μέση τιμή για κάθε πάγκο να ανέρχεται στα 320 ευρώ.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως και τα κόστη. Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο Καρπενησίου έφθασαν τις 23.188 ευρώ, εκ των οποίων 7.750 ευρώ αφορούν την ηλεκτροδότηση και 15.500 ευρώ την κατασκευή των παραπηγμάτων.

pazari-2018-etoimo3

pazari-2018-etoimo4