Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Μια οφειλόμενη απόδοση τιμής στον ήρωα Αθανάσιο Καρπενησιώτη. Σε νέα θέση το μνημείο του - Η εκδήλωση

Μια ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 28 Ιουλίου 2018, στο Καρπενήσι. Ήταν η οφειλόμενη απόδοση τιμής στον ήρωα Αθανάσιο Καρπενησιώτη, το μνημείο του οποίου μεταφέρθηκε στο μικρό πάρκο επί της ομώνυμης οδού (πάνω από το πάρκινγκ της παλιάς Λαϊκής). Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονταν… κρυμμένο σε χώρο δίπλα από το πρώην ξενοδοχείο Ξενία, σχεδόν παρατημένο στην τύχη του και άγνωστο στο ευρύ κοινό.karpenisiotis-mnimeio-ekdil1

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεταφορά του μνημείου, ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» και ο δήμος Καρπενησίου ετοίμασαν μια μικρή γιορτή, που ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη του οπλαρχηγού από τον Άγιο Ανδρέα, μπροστά από το μνημείο του. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη και την πρόεδρο του συλλόγου κα Μαρία Παπαϊωάννου.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, που αναφέρθηκε στη ζωή και τα ηρωικά κατορθώματα του Καρπενησιώτη, από τη γέννησή του στον Αγ. Ανδρέα το 1870 μέχρι τις νικηφόρες μάχες και τον ένδοξο θάνατό του στο Σκουλένι.

Εξάλλου, την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του, τον Άγιο Ανδρέα Καρπενησίου. Πλήρες ρεπορτάζ για το διήμερο, θα διαβάσετε στα "Ευρυτανικά Νέα" της Τετάρτης 1 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

karpenisiotis-mnimeio2

karpenisiotis-mnimeio3

karpenisiotis-mnimeio4

karpenisiotis-mnimeio5