Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Η Ασημίνα Ιγγλέζου στο Καρπενήσι, στη 12η ημέρα διάσχισης της Πίνδου - Με εμπόδιο τον καιρό το εγχείρημα

Λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης (1/8), έφθασε στο Καρπενήσι η Ασημίνα Ιγγλέζου, που υλοποιεί τη διάσχιση της οροσειράς της Πίνδου. Ήταν η 12η ημέρα του εγχειρήματος, που ξεκίνησε στις 21/7 από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και καταλήγει στους Δελφούς τις επόμενες ημέρες. Υπολογίζεται πως στο τέλος της πορείας θα έχουν καλύψει περίπου 600χλμ με τα πόδια, μέσα σε 15 ημέρες.

asimina-igglezou-karpen2

Μαζί της, συνοδοιπόρος, ο Λάζαρος Ρήγος, έμπειρος ορειβάτης. Η ομάδα απαρτίζονταν και από τρίτο άτομο, το οποίο ωστόσο λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στην υποστήριξη της προσπάθειας συνδράμει όχημα που φροντίζει για τον ανεφοδιασμό των συμμετεχόντων.

Ήδη, από τη Δευτέρα 30/7, η Ασημίνα βρίσκονταν στα αγραφιώτικα βουνά, διανυκτερεύοντας στα Επινιανά. Την Τρίτη 31/7 η ομάδα ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία από τα Άγραφα έως το Βελούχι, ωστόσο λόγω έντονης κακοκαιρίας δεν συνέχισε και πέρασε τη νύχτα κοντά στο Στένωμα.

Το πρωί της Τετάρτης (1/8) η Ασημίνα, μέσω του Αγίου Αθανασίου και του Συμπεθερικού, έφθασε στο Βελούχι και ανέβηκε στην Ψηλή Κορφή (2314μ), προτού κατηφορίσει από μονοπάτι για την πόλη του Καρπενησίου.

Η ομάδα διανυκτέρευσε στο Μικρό Χωριό και σήμερα, Πέμπτη 2/8, αναμένεται να ανέβει στην κορφή της Καλιακούδας, με τελικό στόχο της ημέρας το χωριό του Κρικέλλου.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» συνάντησαν τη Λαμιώτισσα αθλήτρια βουνού, Ασημίνα Ιγγλέζου, κατά τη σύντομη στάση της στο Καρπενήσι και συνομίλησαν μαζί της.

ΒΙΝΤΕΟ

asimina-igglezou-rigos-karpen1

 Άκης, Ασημίνα και Λάζαρος, με φόντο την πλατεία Καρπενησίου