Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση όταν ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ αυξημένος

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, της Π.Ε. Ευρυτανίας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2018 -και υπό προϋποθέσεις- αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός.tornos-dasos1

H απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού), και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης. Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων. Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

«Η παρούσα απόφαση θα υλοποιηθεί με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και των αρμοδίων κάθε φορά Δασαρχείων τα οποία και θα καθορίζουν κατά την κρίση τους τα δάση και τις περιοχές που θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών της Γ.Γ.Π.Π. και τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν στην περιοχή ευθύνης τους. Καλούνται οι Δήμοι της ΠΕ Ευρυτανίας να συνδράμουν για την τήρηση της παρούσας στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους», καταλήγει η σχετική απόφαση.