Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

ev media-logo

[ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ] Ευλαβικό προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα από εκατοντάδες πιστούς - Η λιτάνευση της Εικόνας την παραμονή

Εκατοντάδες πιστοί, απ’ όλη την Ελλάδα, τιμούν και φέτος με ευλάβεια, δέος και κατάνυξη την Παναγία την Προυσιώτισσα. Το βράδυ της παραμονής του εορτασμού, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, τελέστηκε στο ομώνυμο μοναστήρι ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και κληρικών.14

Παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου: οι Βουλευτές Ευρυτανίας και Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Κώστας Κοντογεώργος και Αθανάσιος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι κ.α.

Στις 22.30 ξεκίνησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, με τη δημοτική Φιλαρμονική να δίνει τον ρυθμό και παρουσία πλήθους προσκυνητών κάθε ηλικίας, που συνέρρευσαν στο Μοναστήρι της Προυσιώτισσας από το Καρπενήσι, τα χωριά της Ευρυτανίας, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ως είθισται, δεκάδες ήταν οι πιστοί που έφθασαν με τα πόδια ως τη Μονή, ξεκινώντας από τον Γαύρο ή το Καρπενήσι.

Το πρωί της Πέμπτης, 23 Αυγούστου, ανήμερα της Προυσιώτισσας τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Άρτης και Καρπενησίου.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1