Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

195 χρόνια από τη Μάχη της Καλιακούδας. Πραγματοποιήθηκε στα Λακκώματα η ετήσια εκδήλωση μνήμης

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 γιορτάστηκε η 195η επέτειος της ιστορικής μάχης της Καλιακούδας, που έγινε στις 28 και 29 Αυγούστου 1823. Με τον φετινό εορτασμό συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από τότε που ανεγέρθηκε το μνημείο των πεσόντων της μάχης στα Λακκώματα και καθιερώθηκε ο εορτασμός.maxi-kaliakoudas-giorti1

Η εκδήλωση μνήμης άρχισε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο εκκλησάκι της Παναγίας της Καλιακούδας στα Λακκώματα από τον π. Κωνσταντίνο Λαμπαδάρη, προτού ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων της μάχης.

Παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο οι: αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιός, δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννης Σταμάτης, πρόεδρος της Τ.Κ. Μεγάλου Χωριού κ. Κώστας Μαντζιούτας, πρόεδρος της Τ.Κ. Ανιάδας κ. Κώστας Σερετάκης, πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Αθαν. Σταμάτης, πρόεδρος του συλλόγου Αναδιωτών «Η Αετόβρυση» κ. Γεώργιος Φλώρος, εκπρόσωπος της Ένωσης ΑΧΕΠΑ Αμερικής κ. Παντελής Βαστάκης, εκπρόσωπος των απογόνων των αγωνιστών Γιολδασαίων καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Καλλιακούδα» και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος.

Για το ιστορικό της μάχης μίλησε ο φιλόλογος & συγγραφέας, κ. Αθανάσιος Σταμάτης (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ).

kaliakouda-lakkomata-ekklisaki1