Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμιση των σχολείων του Καρπενησίου, μέσω της νέας μοριοδότησης του υπουργείου - Τι λέει η ΕΛΜΕ

Σοβαρές ενστάσεις για τη νέα μοριοδότηση των σχολείων της Ευρυτανίας και ειδικότερα της πόλης του Καρπενησίου, εκφράζει με διαμαρτυρία της η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των σχολείων της πόλης, που οδηγεί ακόμη και σε απώλεια θέσεων εργασίας.gel-karpen-apo-parko1

Κατά τη νέα μοριοδότηση των σχολείων, το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προκαλώντας την αντίδραση των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας, καθώς μοριοδοτούνται πλέον μόνο με 2 μονάδες μετάθεσης (από 5 που ίσχυαν), ενώ προκαλεί αύξηση των μαθητών στα τμήματα και δημιουργεί εργασιακή ομηρεία στους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νέα μοριοδότηση των σχολείων της Ευρυτανίας, προέκυψαν σοβαρές ενστάσεις τόσο από εκπαιδευτικούς του νομού, όσο και από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, τίποτα από όλα αυτά δεν άκουσε το Υπουργείο και προχώρησε σε μία μοριοδότηση των σχολείων της Ευρυτανίας και ιδίως της πόλης Καρπενησίου που προκαλεί πλέον σοβαρά ζητήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

"Με αφορμή την αναμοριοδότηση των σχολείων την οποία αποφάσισε το Υπουργείο και το γεγονός ότι τα σχολεία του Καρπενησίου μοριοδοτούνται πλέον με 2 μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος υπηρέτησης, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας θεωρεί απαράδεκτο ότι για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δε λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας και μετακίνησης των συναδέλφων που υπηρετούν στο Καρπενήσι.

Η μοριοδότηση αγνόησε τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από την ΕΛΜΕ και το οικείο ΠΥΣΔΕ και τις αντιδράσεις του σωματείου, των αιρετών και των τοπικών παραγόντων.

Εξυπακούεται ότι μέσω της υποβάθμισης των σχολείων δημιουργούνται καινούρια δεδομένα για τη δημιουργία τμημάτων, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού μαθητών που θα απαιτείται, με αποτέλεσμα το να καθίσταται αβέβαιη η δημιουργία τμημάτων, ομάδων προσανατολισμού και επιλογής, υποβαθμίζοντας έτσι, ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Παράλληλα οι συνάδελφοι τίθενται σε εργασιακή ομηρεία. Πολλές θέσεις εργασίας μπορεί να απολεσθούν και μεγάλος αριθμός συναδέλφων εγκλωβίζεται χωρίς δυνατότητα μετάθεσης. Με δεδομένο ότι στο Καρπενήσι υπηρετούν και πολλοί αναπληρωτές, η στελέχωση των σχολείων θα γίνει πολύ δύσκολη λόγω έλλειψης κινήτρων.

Απέναντι σε όλα αυτά το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας απαιτεί την άμεση απόσυρση τη, απαράδεκτης αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων του Καρπενησίου και την αποδοχή της πρότασης, για τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Καρπενησίου, της ΕΛΜΕ και του ΠΥΣΔΕ Ευρυτανίας.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σιούτα Βασιλική (Πρόεδρος)

Σβερώνη Ευαγγελία (Γ.Γραμματέας)."