Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Δασοπονίας. Ιδρύθηκε και αρχίζει τον Οκτώβριο, με τίτλο «Οικολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Τμήμα Δασοπονίας & ΔΦΠ με τίτλο «Οικολογία και περιβάλλον» (ecology and management of the environment). Οι εγγραφές ξεκίνησαν, ενώ η αυλαία των μαθημάτων θα ανοίξει στα μέσα Οκτωβρίου.tei-dasoponias-eisodos11

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών αποκτά το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Καρπενήσι. Έχει τίτλο «Οικολογία και περιβάλλον» (ecology and management of the environment) και διάρκεια 1,5 ακαδημαϊκού έτους. Τα μαθήματα θα γίνονται Σαββατοκύριακα, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, με κόστος για κάθε σπουδαστή 1.000 ευρώ ανά εξάμηνο φοίτησης

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώση σε εξειδικευμένα θέματα οικολογίας, προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος δίνει το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ Καρπενησίου «Οικολογία και περιβάλλον».

Το Π.Μ.Σ. θα είναι πλήρους παρακολούθησης και η χρονική διάρκεια σπουδών ανέρχεται σε ενάμιση ακαδημαϊκό έτος, μοιρασμένο σε τρία εξάμηνα: τα πρώτα δύο εξάμηνα αφιερώνονται στην παρακολούθηση τεσσάρων (4) μαθημάτων ανά εξάμηνο, ενώ το τρίτο για τη συγγραφή και εξέταση της διπλωματικής εργασίας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο αριθμός εισακτέων κατ’ έτος στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ τα τέλη φοίτησης θα ανέρχονται σε 3000 ευρώ για το συνολικό χρονικό διάστημα παρακολούθησης του ΠΜΣ, δηλαδή στα 1000 ευρώ ανά εξάμηνο.

Όπως εκτιμά η κοσμήτωρ κα Αναστασία Παντέρα, τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις εγγραφών και η επιλογή των σπουδαστών. Από τους -μάξιμουμ- τριάντα σπουδαστές, περίπου οκτώ άτομα θα φοιτήσουν με υποτροφίες, δίχως να καταβάλουν χρήματα.

Το Π.Μ.Σ θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασοπονίας με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή, ενώ οι διδακτικές ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από καθηγητές του Τμήματος, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων διδασκόντων και έκτακτου  προσωπικού. Τα μαθήματα θα διεξάγονται αποκλειστικά ημέρες Σάββατο και Κυριακή.