Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Η γιορτή του Πολιούχου, Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη. Διήμερο εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα τη λιτάνευση της Εικόνας

Τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη, τον νεομάρτυρα που σε ηλικία 15 ετών θυσίασε τη ζωή για την πίστη του, θα τιμήσουν τοπική Εκκλησία και πιστοί. Αποκορύφωμα θα αποτελέσει η Λιτάνευση της εικόνας του νεομάρτυρα, το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018.litaneia-poliouxos-arxeio1

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα (ώρα 19.00) του Σαββάτου (22/9), θα ψαλλεί πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 23/9: νωρίς το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Παναγίας στο Καρπενήσι, παρουσία του αρχιερατικού κλήρου και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου. Θα ακολουθήσει (γύρω στις 10.30+) η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Καρπενησίου, με τη συμμετοχή -όπως κάθε χρόνο- πλήθους πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθιέρωση της 23ης Σεπτεμβρίου ως τοπικής θρησκευτικής εορτής (και αργίας) του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη έγινε μόλις το 1955, όταν δήμος και Εκκλησία απηύθυναν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό

Εξάλλου, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι στη Μουσική μας Παράδοση».

Το κοινό θα απολαύσει παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια από την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και την Πόλη. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ι.Μ Καρπενησίου και ο Δήμος.

Θα συμμετέχουν: η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Μ Χαλκίδας, το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός (Λάρισα) και η ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής Ι.Ν Παμμ. Ταξιαρχών Σχηματαρίου.