Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Νέες επιτυχίες και πρωτιές για την ευρυτανική δρομική κοινότητα - Κολόκα και Νούλα ανέβηκαν στο βάθρο στην Οίτη

Με αριθμό -ρεκόρ 400 και πλέον συμμετοχών διεξήχθησαν φέτος, για 12 χρονιά, οι αγώνες του Ορεινού Μαραθωνίου Οίτης «Ηρακλής», όπου η ευρυτανική εκπροσώπηση ήταν γι’ ακόμα μία φορά δυναμική και άκρως επιτυχημένη.evritanes-stin-oiti-2018-kolaz1

Ο «Ηρακλής» πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018 με επίκεντρο την Υπάτη Φθιώτιδας και περιλάμβανε τρεις αγώνες βουνού στα μονοπάτια της Οίτης.

Οι αθλητές και αθλήτριες από την Ευρυτανία δεν έχασαν την ευκαιρία να τρέξουν σε έναν ορεινό αγώνα σχετικά κοντά στο Καρπενήσι -και μάλιστα δεν έλειψαν οι επιτυχίες και οι πρωτιές.

Την Κυριακή (16/9), στη μεσαία διαδρομή των 16χλμ («Ελλέβορος»), η Μεγαλοχωρίτισσα Φωτεινή Κολόκα έτρεξε σε 2 ώρες και 11 λεπτά, επίδοση που της χάρισε την πρώτη θέση στην Κατηγορία Γυναικών (17η στη Γενική).

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου (15/9), μετά το πέρας των τεχνικών παρουσιάσεων των αγώνων, η 22χρονη εξιστόρησε, μαζί με τους συναθλητές της, την εμπειρία της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων Skyrunning (Youth) που έγινε στην Ιταλία. Δίπλα της ήταν και ο επίσης Ευρυτάνας Δημήτρης Καραλής, ο οποίος στην Οίτη τερμάτισε 21ος στον μαραθώνιο των 42χλμ.

Στην ίδια διαδρομή με την Κολόκα, πήρε μέρος και ο Ανδρέας Σιταράς, από το Καρπενήσι, νέος μέλος στην ευρυτανική δρομική κοινότητα, που κάλυψε την απόσταση σε 2 ώρες και 26’ και κατετάγη στην 45η θέση.

Στη μικρή διαδρομή των 6,4 χλμ («Μονοπάτι Φαρμακίδων») οι επιτυχίες συνεχίστηκαν για τους Ευρυτάνες. Η ταλαντούχα Ματίνα Νούλα πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο περίπου 55 λεπτά, και ανέβηκε κι αυτή στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στις Γυναίκες.

Αξιόλογες ήταν και οι επιδόσεις των αντρών της ευρυτανικής παρέας. Ο Γιώργος Χαβέλος και ο μικρός Πάνος Κοντοπάνος τερμάτισαν σχεδόν μαζί (με χρόνο ~53:35), στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα, ενώ τους ακολούθησε ο Ηλίας Αποστόλου στη 14η θέση με 54:31.