Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

ev media-logo

(Upd) Ασημένιο μετάλλιο για τη Σεμέλη Ζαρμακούπη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Kick Boxing της Ιταλίας

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο, στην κατηγορία Juniors -50kg, κατέλαβε το Σάββατο 22/9, η Σεμέλη Ζαρμακούπη. Η ταλαντούχα αθλήτρια του Α.Σ Ευρυτανίας, μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας, αγωνίστηκε στον τελικό, ωστόσο από τη μία το άγχος και από την άλλη ένας μικροτραυματισμός δεν της επέτρεψαν να φθάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής της.

semeli-telikos-italia11

Φωτογραφία από τον αγώνα που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό

Η 16χρονη πανηγυρίζει ένα ακόμα παγκόσμιο μετάλλιο, μετά το χρυσό του ’16, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί αργυρή ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια. Στη Βενετία της Ιταλίας έκανε το 4/4 για να φθάσει στον τελικό και κατετάγη 2η σε σύνολο 16 αθλητριών απ’ όλο τον κόσμο.

Στο παγκόσμιο της WAKO αγωνίστηκαν συνολικά 6 Ευρυτανόπουλα: εκτός διεκδίκησης μεταλλίων έμειναν οι αθλήτριες Βίγλη Λαμπριάννα, Σταϊκούρα Ειρήνη και Αρωνιάδα Κωνσταντίνα. Η πρώτη είχε προκριθεί στην 8άδα (νικώντας αντίπαλο από την Ιταλία), ωστόσο αν και αγωνίστηκε εξαιρετικά έχασε και στα δύο στυλ από Πολωνές αθλήτριες. Σταϊκούρα και Αρωνιάδα έχασαν από τις Ιταλίδες πρωταθλήτριες αποκομίζοντας όμως σπουδαίες εμπειρίες, μιας και είναι η πρώτη φορά που αγωνίζονται σε τόσο μεγάλη διοργάνωση

Θυμίζουμε τέλος πως παρά την καλή προσπάθεια, ο Ντρίβας Θανάσης και η Δροσίνη Αλεξάνδρα έμειναν εκτός 8άδας. Ο πρώτος, παρότι ήταν εξαιρετικός, ηττήθηκε από τον Άγγλο πρωταθλητή, ενώ η δεύτερη έχασε στα σημεία από έμπειρη Τουρκάλα πρωταθλήτρια.