Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

ev media-logo

ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς: Στο επίκεντρο οι «e-Άδειες» - Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία

Με μεγάλη προσέλευση μηχανικών από τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Βοιωτία και τη Φωκίδα, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στη Λαμία, η ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση του ΤΕΕ τμ. Ανατολικής Στερεάς για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών «e-Άδειες» -που βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία και αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά στις 15 Οκτωβρίου.tee-anat-stereas-eadeies1

 

Προλογίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία των ηλεκτρονικών εφαρμογών που αναπτύσσει το Τεχνικό Επιμελητήριο που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα μπορεί ο κάθε μηχανικός να καταθέτει ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία και ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας να ελέγχει και να εκδίδει ηλεκτρονικά την οικοδομική άδεια. Το Τεχνικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει τη συστηματική προσπάθεια του ώστε να γίνουν πολλά ακόμη σημαντικά βήματα στο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σημείωσε.

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πραγματοποίησαν ο Προϊστάμενος Δ/νσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας ΤΕΕ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Διαφορών και Πειθ. Ελέγχου, ΤΕΕ κα Αλεξάνδρα Ματάλα.

tee-anat-stereas-adeies3

tee-anat-stereas-eadeies2

ΠΗΓΗ: mag24.gr