Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(BINTEO + ΦΩΤΟ) Παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων και με την προσθήκη νέων στοιχείων, η φετινή «Γιορτή Κάστανου» στην Αγία Τριάδα

Παρά την πρωινή βροχή και τα… απειλητικά σύννεφα που ακολούθησαν, ο καιρός στάθηκε τελικά σύμμαχος για τη διεξαγωγή της «Γιορτής Κάστανου 2018» στην Αγία Τριάδα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2018. Εκατοντάδες άνθρωποι, Ευρυτάνες και μη, έδωσαν το παρών, γεύτηκαν ντόπια κάστανα, χόρεψαν και διασκέδασαν.1

Η εκδήλωση - θεσμός, που συμπληρώνει αισίως 20 χρόνια «ζωής», είχε φέτος νέα στοιχεία και προσθήκες, αφού παρουσιάστηκαν συνταγές με βάση το κάστανο (σούπα με κάστανα, ριζότο με κάστανα και αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και γλυκό με κάστανα, καρύδια και γλυκό μανιτάρι), από μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και τη συμμετοχή μαθητών της αντίστοιχης ειδικότητας του ΔΙΕΚ Καρπενησίου. Έγινε, επίσης, ενημέρωση για τη διατροφική-θρεπτική αξία του κάστανου.

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγίας» παρουσίασε ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, ενώ η ζωντανή ορχήστρα ανέβασε το κέφι στην πλατεία του χωριού στήθηκαν χοροί κυκλωτικοί μέχρι αργά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Τ.Κ. κ.α. Τη γιορτή κάστανου συνδιοργάνωσε ο δήμος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Αγιατριαδιτών.

Τα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» ήταν εκεί και σας μεταφέρουν όλα όσα έγιναν. Περισσότερα, στην έντυπη έκδοση.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

4

Ακούραστος ψήστης -και φέτος- ο Γιάννης Καραγιώργος

3

13

Ο Ευρυτάνας σεφ Νεκτάριος Ράικος (δεξιά) και ο συνάδελφός του από τη Λαμία, Φώτης Καίσαρης

6

12

11

7

Ο πάγκος του τοπικού συλλόγου

10

Ακόμα και με... ποδήλατα έφθασαν (από το Καρπενήσι) στην Αγία Τριάδα