Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο Νίκος Ζωρογιαννίδης - «Φτωχότερα» τα γράμματα της Ευρυτανίας

Απεβίωσε, σε ηλικία 86 χρόνων, ύστερα από σύντομη ασθένεια, ο Νίκος Ζωρογιαννίδης, επί σειρά πολλών ετών Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού και λογοτέχνης.zorogiannidis-nikos1

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι, στον Ι.Ν των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Έφυγε από το Καρπενήσι στα μέσα της δεκαετίας του '40, εντούτοις την ψυχή του την άφησε εδώ και με κάθε ευκαιρία «δραπέτευε» στα ψηλά βουνά, από τη «μεγάλη φυλακή της Αθήνας» όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές, έγινε δημόσιος υπάλληλος. Έγραψε επτά (7) βιβλία, εκ των οποίων τα 4 αφορούν τη σήψη και τη διαφθορά του Ελληνικού Δημοσίου, που, λόγω αξιωματικών θέσεων, τις γνώρισε όσο ελάχιστοι. Ήταν συγγενής του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών και της Πανευρυτανικής Ενωσης. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού του Συλλόγου Καρπενησιωτών «Καρπενησιώτικα». Σχετικά ψήφισμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι».

Έργα του: 

(2017)  Αναπάντεχα, Carpe Librum

(2014)  Αλησμόνητα λάθη, Carpe Librum

(2012)  Οι ακρίδες, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

(2004)  Γυναίκα μιας χρήσης, Άγκυρα

(1999)  Μιλώντας μαζί της, Αρμός

(1999)  Πέντε κουβέρτες αγάπης, Άγκυρα

(1995)  Εγώ, ο υπουργός σου, Αρσενίδης

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα: (2013) Λαϊκός πολιτισμός και έντεχνος λόγος, Ακαδημία Αθηνών

Λοιποί τίτλοι: (2010) Παπαντωνίου, Ζαχαρίας Λ., 1877-1940, Αλήθεια είναι εκείνο που δεν πρέπει να λέγεται, Αρμός [επιμέλεια]

Περισσότερα, στα "Ευρυτανικά ΝΕΑ" που κυκλοφορούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018